Velofollies 2023

Denuwelaere aan laatste weken bij Vastgoedservice-Golden Palace bezig

Denuwelaere aan laatste weken bij Vastgoedservice-Golden Palace bezig

Jan Denuwelaere ziet zijn overeenkomst bij Vastgoedservice-Golden Palace niet verlengd. De 26-jarige Woestenaar had zich zijn comeback anders voorgesteld en zal in de toekomst alleen nog voor het plezier crossen. "Maar van stoppen is deze keer geen sprake", klinkt het. "Al weet ik niet of ik nog in teamverband zal rijden."

Begin vorige winter kapte Jan Denuwelaere plots met veldrijden, ook al had hij toen nog een profcontract bij Style & Concept. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan, en een dik half jaar later sprong de West-Vlaming opnieuw op de fiets. Bij Vastgoedservice-Golden Palace kreeg Denuwelaere de kans zijn carrière te herlanceren. Hij tekende er een overeenkomst als elite zonder contract tot eind dit seizoen.

Maar die deal wordt dus niet verlengd. "Ik moet de feiten onder ogen zien", vertelt de Woestenaar ons. "Ik presteer niet op het niveau van een topteam als Vastgoedservice-Golden Palace. Stiekem had ik gehoopt dat mijn comeback een voltreffer zou worden. Maar het tegenovergestelde is een feit. En veel beterschap viel er de voorbije weken niet te merken. Dus wil ik niet blijven aanmodderen. Ik heb de ploeg op de hoogte gebracht dat ik misschien beter op een iets lager niveau wil gaan crossen."

"Ik blijf verder crossen"

Van definitief stoppen, spreekt 'Janneman' deze keer niet. "Nee, omdat ik het best nog graag doe. Dus zal ik volgende winter ofwel individueel, ofwel in een team dat mij de vrijheid laat te koersen waar en wanneer ik zelf wil, aantreden. En wellicht combineer ik de topcrossen met een aantal wedstrijden uit het B-circuit. Echt voor de fun, zonder druk. Maar met de nodige ambitie. En tot het eind van dit seizoen zal ik ook voor mijn huidige team alles blijven geven."

Denuwelaere behoort op het BK elite zonder contract in Erpe-Mere, samen met onder meer Vincent Baestaens en Patrick Gaudy, tot de belangrijkste podiumkandidaten.

Zijn grootste zege boekte hij in Essen, twee jaar geleden, na een tumultueus sprintje met Zdenek Stybar. Dit jaar onthouden we vooral de kritiek die Denuwelaere kreeg te slikken na de Koppenbergcross. Toen werd hij gedubbeld, maar verdween hij niet snel genoeg van het parcours, waardoor hij de sprintzege van zijn ploegmaat Wout van Aert tegen Sven Nys ontsierde.


Foto: ©R. De Backer
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!