Vantornout over plotse koerswijziging: 'ik ben op kwartier in Oostende'

Vantornout over plotse koerswijziging: 'ik ben op kwartier in Oostende'

Het zijn toch straffe kerels, die veldrijders. Zo verkondigde Klaas Vantornout vorige week dat hij absoluut niet op stage trok. Bleek hij uiteindelijk toch in Spanje te vertoeven. Een schijnbeweging? "Helemaal niet. Puur toeval", vertelt hij. "Achteraf gezien een goede beslissing."

Zijn gouwgenoot Sven Vanthourenhout zou met ploegmaat Sven Nys een week naar Mallorca trekken. Maar die bleef uiteindelijk thuis. "Door de staking kon ik pas op dinsdag naar het eiland vliegen, terwijl ik eind deze week al moest terugkomen, want ik rijd Antwerpen en Mol. Dan had het niet veel zin om voor die twee, drie dagen nog over en weer te vliegen", verklaart hij zijn koerswijziging.

Klaas Vantornout maakte dan weer het omgekeerde manoeuvre. "Nochtans was ik écht niet zinnens weg te gaan", aldus de winnaar van Gavere. "De vlieguren richting Spanje pasten geenszins in mijn kraam. Tot ik zondag nog eens de website van de Oostendse luchthaven checkte en plots een paar plaatsen richting Alicante waren vrijgekomen. Vanuit Torhout sta ik op een kwartier in Oostende. Samen met vriendin Annelies en dochter Milla ben ik dan toch maar vertrokken. Nu (vrijdagmiddag, red) sta ik alweer op Oostendse bodem."

Met Annelies en Milla

Vantornout verbleef in zijn appartementje in Calpe, maar deed het er naar eigen zeggen -en in perfecte weersomstandigheden- rustig aan op training. "Ik fietste iets meer dan vorige week, toen ik alleen woensdag een duurtrip inlaste. Deze week heb ik zowel op dinsdag, woensdag als donderdag honderd kilometer getraind. Op 't gemak. Andere trainen veel meer op stage, maar ik ken ondertussen mijn lichaam. En ik wil vooral fris de januarimaand induiken. Op intensiteit trainen deed ik niet. Dat komt vanzelf wel, met de lange reeks wedstrijden die nu op het programma staan."

De West-Vlamig start achtereenvolgens in Antwerpen, Mol, Sint-Niklaas, Essen, Namen, Heusden-Zolder, Diegem, Loenhout en Baal. "Wat ik van Antwerpen en Mol verwacht? Geen idee. Halverwege december doe ik het traditioneel iets minder goed. Al viel het vorige week in Overijse best mee. De basisconditie is er. Maar ik kan niet garanderen dat ik morgen en zondag meedoe voor winst. Als ik maar goed ben tegen de kampioenschappen. Dat is wat telt."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!