Isolteam - nieuws

Christophe Impens over Scheldecross: 'Ook zonder Sven Nys kan cross mooi zijn'

Christophe Impens over Scheldecross: 'Ook zonder Sven Nys kan cross mooi zijn'

Morgen staat de derde Soudal Classic van het seizoen op de agenda. Zonder Sven Nys, Kevin Pauwels of Lars van der Haar. "Maar met de top vier van Overijse", aldus organisator Christophe Impens. "En dat was volgens mij één van de boeiendste crossen van deze winter."

Zowel Antwerpen -morgen- als Mol -zondag- kampen met hetzelfde euvel. Door de afwezigheid van toppers als Lars van der Haar, Kevin Pauwels of Sven Nys, lijkt de affiche wat onthoofd. Maar daar gaat Christophe Impens -manager van organisator Golazo Sports- niet helemaal mee akkoord. "Eerst en vooral mogen we niemand met de vinger wijzen. De wetten van de topsport kunnen we niet veranderen. Topatleten moeten luisteren naar hun lichaam en hebben af en toe een break nodig. Dat is nu eenmaal zo. En dit weekend staan geen klassementscrossen op het programma, dus is het begrijpelijk dat sommigen op dit moment van het seizoen een stage inlassen."

"Maar", voegt Impens er aan toe. "Daarom hoeft de cross niet minder aantrekkelijk te zijn. In Overijse vorige zondag gaf Sven op. Van der Haar was er ook niet bij en Kevin Pauwels nam -bewust of onbewust- een snipperdag. Toch kregen we een bijzonder boeiend wedstrijdverloop. Een van de mooiste van het hele seizoen, met Vantornout, Meeusen, Van der Poel en Walsleben in de hoofdrollen. Laat die vier nu net ook morgen in Antwerpen aan de start staan. Trouwens, van de volledige top tien in de Druivencross ontbreekt alleen Gianni Vermeersch."

"En dat is nu net het mooie aan dit seizoen: de top is zo breed, de renners zijn zo aan elkaar gewaagd, dat het niet eens een ramp is als er een keertje iemand afhaakt."

Comeback Wietse Bosmans

Leuk extraatje voor de Scheldecross: Wietse Bosmans maakt na twee maanden inactiviteit zijn comeback. De Kalmthoutenaar is klaar om zo snel mogelijk wedstrijdritme op te doen. "Tegenslag hield me al een paar keer aan de kant in mijn carrière", aldus de nog altijd maar 22-jarige prof. "Denk maar aan dat stom ongeval met de crossmotor anderhalf jaar geleden. En nu was ik twee maanden out met de ziekte van Lyme. Maar die tegenslagen hebben me mentaal gesterkt. Daar hoop ik de komende maanden en jaren de vruchten van te plukken."

Morgen maakt hij dus zijn comeback. En als die wat meevalt is hij zondag ook aan het Molse Zilvermeer te bewonderen. "Op Mallorca kon ik tien dagen lang perfect het trainingsprogramma afwerken dat ik had meegekregen. Op mijn dooie eentje, want ik had er alleen het gezelschap van een verzorger. Twee keer kon ik de weg op met Martin Bina, die aan de andere kant van het eiland voor eenzelfde opdracht stond als ik. De laatste dagen heb ik vooral op intensiteit getraind. Interval is belangrijk, maar doe je helaas vooral op tijdens wedstrijden. Doel is dus snel koersritme op te doen en zo mijn plek in de top vijf te veroveren."

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930