Vincent Baestaens pakt in Italië drie op drie: 'Morgen echte test tegen Mourey'

Vincent Baestaens pakt in Italië drie op drie: 'Morgen echte test tegen Mourey'

Vincent Baestaens heeft in het Italiaanse Rossano Veneto zijn derde opeenvolgende zege behaald. De BKCP-Powerplusrenner haalde het van Jens Vandekinderen. Joel Bertolini, Radomir Simunek en Enrico Fanzoi volgden op meer dan twee minuten.

Niet alleen in Overijse werd vandaag gecrost, ook in het Italiaanse Rossano Veneto stond een wedstrijd op de agenda. Twee Belgen maakten er het mooie weer: Vincent Baestaens en Jens Vandekinderen. In de slotfase slaagde Baestaens erin de laatstejaarsbelofte van Telenet-Fidea af te schudden. Met Simunek en Franzoi eindigden nog een paar bekende namen in de top vijf.

"Eigenlijk reed ik de hele koers vooruit met een voorsprong van tien, vijftien seconden op Vandekinderen. Tot ik in de voorlaatste ronde onderuit ging. Jens kwam terug, maar in de slotronde kon ik hem toch makkelijk weer afschudden."

"Morgen tegen Mourey"

Zo pakt Baestaens alweer 40 belangrijke UCI-punten en doet hij een hoop zelfvertrouwen op. Ook morgen rijdt Baestaens nog een wedstrijd in Italië. "Dat wordt een echte test, want in Faè di Oderzo staat ook Mourey aan de start", lacht de Tremelonaar. "Maar ik mag al niet klagen. Franzoi en Simunek eindigden vandaag op twee minuten. Dat betekent toch dat de conditie niet slecht is. En dat op een omloop die echt niet de mijne was: slijk en kleigrond: een hele cross 'stoempen' met andere woorden."

Volgend weekend maakt Baestaens zijn debuut in eigen land. "Zondag start ik in Mol, daarna volgen Sint-Niklaas en Essen. En of ik er naar uitkijk. De voorbije drie wedstrijden heb ik in elk geval een pak vertrouwen opgedaan."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

oktober 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!