Tom Meeusen klopt Vantornout in spektakelcross van Overijse

Tom Meeusen klopt Vantornout in spektakelcross van Overijse

Tom Meeusen heeft zijn tweede van het seizoen beet. Na de Hansgrohe Superprestige in Ruddervoorde zette de Essenaar nu de Druivencross van Overijse naar zijn hand na een duel met vier: Walsleben, Van der Poel, Vantornout en Meeusen zelf. Sven Nys gaf snel op.

Telenet-Fideamanager Hans van Kasteren liet in zijn Scherpe Blik deze week nog uitschijnen dat hij niet honderd procent tevreden was van zijn profs. Dan zal Tom Meeusen de 'grote baas' vandaag ongetwijfeld blij gemaakt hebben. Na een bloedstollend duel met Mathieu van der Poel, Philipp Walsleben en Klaas Vantornout, zette 'Meuzze' met dank aan een snedige eindsprint de Druivencross naar zijn hand.

Al vrij snel werd een lang lint herleid tot een uitgedunde kopgroep. Naast bovenvermeld viertal maakte daar in eerste instantie ook nog Marcel Meisen en Corné van Kessel van uit, maar eerst Meisen en daarna Van Kessel moesten de rol lossen.

Wat volgde was pure propaganda voor de cross. Tot twee keer toe sloeg de jonge en enthousiaste Mathieu van der Poel een gaatje, maar uiteindelijk trokken ze toch met vier de finale in. Daarin haalde Tom Meeusen het na een sterke slotronde. De Essenaar zette zich op kop en gaf die positie niet meer uit handen, wat Vantornout ook probeerde. In de sprint toonde Meeusen dat hij nog altijd niets van zijn snelheid heeft ingeboet. Vantornout strandde aan zijn achterwiel, Van der Poel hield zijn ploegmakker Walsleben van het podium.

Meeusen: "Van der Poel was de meest frisse"

"Ik hield vooral Mathieu van der Poel in de gaten", aldus Meeusen na zijn mooie zege. "Ik wist dat hij de meest frisse van ons vier was. Het verraste me dan ook niet dat hij de koers in handen nam. Ik zag het graag gebeuren: ik liet Mathieu zijn pijlen verschieten, vooraleer in de slotronde zelf het commando over te nemen. Ik wist dat ik als eerste de slotfase moest ingaan. Als ik de sprint van de kop af aan kon beginnen, komt er meestal niemand meer over."

Opmerkelijk, alle acteurs hadden zich op het spectaculaire en glibberige parcours geamuseerd. Ook Van der Poel, die uiteindelijk vrede moest nemen met plaats drie. "Het was een plezant cross'ke, ja. Maar ik ben toch teleurgesteld", klonk het. "Toen ik in de slotronde een beslissende move wilde doen, maakte ik een foutje, toen wist ik dat het voorbij was."

Vantornout: "Meeusen is niet van gisteren"

Eenzelfde gevoel bij Vantornout. "Natuurlijk wist ik dat ik vóór Meeusen de laatste afdaling moest aanvatten. Maar Tom is ook niet van gisteren. Ik bleef in het wiel plakken, maar dat is onvoldoende om de sprint met hem aan te gaan. Ach, het belangrijkste is dat ik opnieuw bevestig. De conditie is nog steeds goed. Helaas pak ik vandaag net als vorige zaterdag in Milton Keynes opnieuw net naast de zege. Jammer."

Philipp Walsleben viel uiteindelijk naast het podium. Ook hij was ontgoocheld. "Natuurlijk. Ik ben op zoek naar die eerste zege. De conditie wordt steeds beter, maar het afmaken lukt mij nog niet. Dat die overwinning er stilaan zit aan te komen? Ik hoop het. Maar ik ben niet de grootste optimist, hé. Laat ons de komende wedstrijden maar gewoon afwachten."

Foto © R. De Backer




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!