Pauwels na nieuwe zege in Hasselt: 'Ben misschien wel beter dan in 2011'

Pauwels na nieuwe zege in Hasselt: 'Ben misschien wel beter dan in 2011'

Kevin Pauwels blijft de zeges aaneenrijgen. In de Bpost Bank Trofeemanche van Hasselt had hij heel wat last met Wout van Aert, maar in de finale slaagde hij er toch in de beloftenwereldkampioen af te schudden. Tom Meeusen werd derde, Nys blijft leider.

Een razendsnel verreden wedstrijd op een compact parcours met heel wat lussen. Puur intervalwerk. Een kolfje naar de hand van jongens als Tom Meeusen, Kevin Pauwels en Lars van der Haar. En van Wout van Aert uiteraard, want die blijkt alles aan te kunnen. Ook Sven Nys moet dat kunnen. Maar de Belgische kampioen schoot niet al te vlot uit de startblokken. "De eerste zandstrook moest ik meteen al lopend nemen. De tien seconden achterstand die ik daar opliep, heb ik niet meer kunnen goedmaken", aldus Nys na afloop.

Wel goed gestart: Corné van Kessel, Tom Meeusen, Lars van der Haar en Wout van Aert. Van Kessel was de eerste die een kloofje sloeg, maar Van Aert -die zijn Spaanse stage onderbrak voor deze Bpost Bank manche- had duidelijk geen zin in een snipperdag. Met Kevin Pauwels in het wiel dichtte de beloftenwereldkampioen snel het kloofje. Toen Van Kessel zich in de balkjes verslikte, verloor hij meteen voeling met het overgebleven kopduo.

Ondertussen baande Sven Nys zich een weg naar voor. Op zijn weg kwam hij Tom Meeusen tegen. Een ideale partner om samen richting het duo Pauwels-Van Aert te rijden, maar dat was buiten de twee leiders gerekend. Zoals Meeusen achteraf ook vertelde: "De kloof halveren, dat lukte nog wel. Maar ze helemaal dichten, was geen optie meer. Ik reed met Sven voor de derde plaats. En hij had een goede bondgenoot aan mij om zijn klassementsambities gaaf te houden.

Pauwels sterker dan Van Aert

Vooraan leek Kevin Pauwels de sterkste. Tot drie keer toe loste hij Van Aert, maar de vechter in de Lillenaar kwam naar boven. Telkens reed hij terug tot bij de Kalmthoutenaar. Behalve in de slotfase. Toen moest hij definitief de rol lossen. "Ik ging iets vlotter door de zandstrook en sloeg een nieuw kloofje", zou Pauwels na afloop vertellen. "Daarna volgde nog wat bochtenwerk en ik wist dat ik ook die iets vlotter nam dan Wout. Tot slot kon ik nog een extra secondje aan die bonus toevoegen bij de balkenpassage, die Wout al lopend nam, terwijl ik op de fiets bleef. Die minieme voorsprong volstond om stand te houden."

Van Aert, die uiteindelijk op drie seconden zou finishen, bevestigde het verhaal van Pauwels. "Ah, ik hing eigenlijk al de hele koers aan de rekker. Dan moet je toegeven dat de beste vandaag won. Zelf heb ik blijkbaar toch nog een paar werkpuntjes. Die balken, dat moet echt op de fiets. Maar het vertrouwen na die val in het seizoensbegin (waarbij hij een sleutelbeenbreuk opliep, red) is nog niet voldoende hersteld. Hopelijk komt dat nog. Maar ik zoek geen excuus. Ik ben blij met die tweede plaats."

Goede zaak in Bpost Bank Trofee


Temeer daar net als Pauwels ook Van Aert in de tussenstand van de Bpost Bank Trofee wat dichter bij Nys kruipt. En er straks met Essen, Loenhout en Baal een paar mogelijk zware wedstrijden op de agenda staan. Van Aert stapte om 8 uur vanavond trouwens opnieuw het vliegtuig op richting Alicante. "Waarna we doorrijden tot in Calpe om de stage voort te zetten. Nee, geen Overijse voor mij."

Ook Pauwels heeft na vandaag het eindklassement nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het is nog lang, maar het gaat goed. Misschien ben ik dit jaar zelfs wel beter dan in mijn magische jaar 2011", liet Pauwels voor het eerst dit seizoen optekenen. "Maar ik wil ook niet te voortvarend zijn. Voor hetzelfde geld heeft Sven Nys in Essen een betere dag en zijn de rollen opnieuw omgekeerd."

Een half minuutje na Pauwels en Van Aert werden Meeusen en Nys respectievelijk derde en vierde. Lars van der Haar -de meest onfortuinlijke van de dag- moest ontgoocheld vrede nemen met een vijfde plaats.

Foto: ©Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!