Velofollies 2024

Flandriencross steunt nieuwe cross voor allerjongsten

Flandriencross steunt nieuwe cross voor allerjongsten

Op 3 en 4 januari gaat in Hamme-Zogge de Slekkencross door. Een cross voor de allerjongsten, miniemen en aspiranten, en meteen een nieuwe plek waar jeugdig talent zijn eerste stappen kan zetten. De Flandriencross steunt dit lokaal initiatief.

“Samen met enkele ouders van miniemen en aspiranten van de jeugdploeg Papillon-Rudyco-Janatrans ontstond eind vorig seizoen het idee om zelf een cross te organiseren”, aldus organisator Michael Segers, zelf vader van een jonge crosser. “De sfeer op de jeugdcrossen is geweldig en het is mooi om te zien hoe hard 8-jarigen al kunnen uitkijken naar een wedstrijd. Zelfs naar een bepaald parcours. We hebben de indruk dat de jeugdwedstrijden steeds meer beginnen te leven. De komst van de Aspiranten Cyclocross Cup (ACC) heeft daar zeker mee te maken.”

 

De keuze voor Hamme-Zogge als locatie voor de Slekkencross lag voor de hand. “We zijn, op een enkeling na, allemaal van de streek. Het parcours ligt niet waar vroeger de Bollekescross was, maar enkele kilometers verderop in Hooigat. De eigenaar van de weide was meteen te vinden voor het project. Het is zeker niet de bedoeling om er na één jaar al weer mee te stoppen. Daar zijn we heel duidelijk in. We hebben zelfs al vesten met het logo laten drukken."


Naast de wedstrijden voor miniemen en aspiranten met een vergunning is er ook een jeugdinitiatie voor de niet-aangesloten crossertjes. “Op zaterdag is er een jeugdinitiatie voor 8- tot 14-jarigen. De jonge veldrijders zonder vergunning mogen van de bond niet starten in de officiële wedstrijden bij de miniemen en aspiranten. Zij kunnen de kneepjes leren tijdens de initiatie. Omgekeerd kan uiteraard wel. De aangesloten miniemen en aspiranten mogen deelnemen aan de initiatie.”

 

De Slekkencross is een initiatief dat de buren van de KwadrO Flandriencross alleen maar toejuichen. “Als internationale veldrit hechten wij uiteraard veel belang aan de basiswerking”, vertelt Christophe Impens van Golazo Sports, organisator van de KwadrO Flandriencross. “De Slekkencross is laagdrempelig en ideaal om kennis te maken met het veldrijden. Het opleiden en kweken van nieuwe talenten is onmiskenbaar belangrijk voor de verdere toekomst van de sport. Er zou zomaar een nieuwe Sven Nys of Wout Van Aert kunnen opstaan.”


Zondag rijden de aspiranten, net als de masters en de amateurs, hun Belgisch kampioenschap in Kessel-Fort. 32 jaar geleden behaalde Roland Liboton er de titel bij de profs. Info via link


Foto © Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!