Definitief: geen regenboogtrui in december en januari

Definitief: geen regenboogtrui in december en januari

"Ik ben ontgoocheld door deze toch wel emotionele beslissing", reageert Zdenek Stybar via een persbericht van het team. "Maar het is nu definitief. Ik zal in december en januari geen veldritten betwisten." Ook het WK in Tabor lijkt voorlopig geen optie.

Op Ronse en Ardooie na dus -de enige wedstrijden waarin we de regenboogtrui te zien kregen- geen Zdenek Stybar aan de start in een of andere veldrit deze winter. "Ik ben conditioneel niet klaar. Ik ben pas twee weken voorzichtig weer beginnen trainen en ben nu pas halverwege mijn revalidatieperiode van drie maanden. En rondrijden voor een 15de plaats is niet mijn ambitie."

"Sorry, fans"

"Bovendien zou ik ook mijn fiets op mijn rechterschouder moeten dragen", gaat Stybar voort. "Dat is nog te pijnlijk. Het risico is te groot. Geloof me, ik vind het zelf ook bijzonder jammer, want ik had echt uitgekeken naar dit winterseizoen. Ik hoopte mijn witte trui vaker te kunenn tonen. En hierbij wil ik me excuseren bij mijn fans."

Of er nog hoop is dat Stybar het WK in eigen Tabor rijdt? "Ik vrees van niet. Dat is zowaar nog een zwaardere beslissing, want ik heb een band met Tabor en zijn organisatoren. Ik werd er voor het eerst wereldkampioen en mijn carrière kreeg er een nieuwe wending. Ik was er graag bij geweest. De kans ik echter heel klein. Eerlijk? Mocht het WK niet in Tabor hebben plaatsgevonden, had ik nu al definitief verstek gegeven."

Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!