Patrick Lefevere: 'Half mirakel nodig om Stybar deze winter in het veld te zien'

Patrick Lefevere: 'Half mirakel nodig om Stybar deze winter in het veld te zien'

Straffe uitspraak van Patrick Lefevere. "Ik vrees dat Zdenek Stybar dit seizoen niet meer in actie komt. Ook niet op het WK in Tabor, nee. Tenzij er een mirakel gebeurt." Dat vertelde de OPQS-manager in een West-Vlaams onderonsje met Klaas Vantornout in de VIER-caravan. Afwachten of het zo ver komt.

Onderstaand fragment is uiteraard maar een minuutje uit het uur dat Lefevere samen met Klaas Vantornout doorbracht in de VIER-caravan. Meer krijgen we pas te zien op 14 december, voorafgaand aan de rechtstreekse reportage van de Zilvermeercross in Mol. Tijdens deze babbel vertelde de teammanager in elk geval dat we het tijdens het vervolg van dit seizoen zonder regenboogtrui zullen moeten doen. "Zelfs op het WK in Tabor, waar Zdenek het parcours iets te technisch vindt", aldus Lefevere. Stybar kwam dit veldritseizoen twee keer in actie: tijdens de Bpost Bank Trofeemanche in Ronse én in de Kermiscross van Ardooie, waar hij zwaar ten val kwam.


Deze avond nuanceerde Lefevere enigszins zijn woorden. "Zondag vertrekt Stybar met de bende mee op trainingskamp", vertelde hij aan het persagentschap Belga. "Daar zullen wij zijn programma bespreken. Er bestaat dus een kans dat hij niet meer in het veld te zien zal zijn, maar dat is nog niet honderd procent zeker. Morgen legt Stybar testen af. We moeten de resultaten afwachten. Dan pas kan er een definitieve beslissing genomen worden of Zdenek Stybar in crossen als Bredene of het wereldkampioenschap in zijn eigen Tabor zal starten."




Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!