Isolteam - nieuws

UCI-ranking: Pauwels rukt op naar twee. Cant moet nog wat geduld hebben

UCI-ranking: Pauwels rukt op naar twee. Cant moet nog wat geduld hebben

Deze voormiddag verscheen de nieuwe UCI-ranking. Belangrijkste wijziging: Kevin Pauwels springt over Sven Nys van drie naar twee. Gianni Vermeersch komt opnieuw de top 50 binnen, en bij de dames moet Sanne Cant nog wat geduld oefenen om leidster te worden.

Zijn zege in Milton Keynes legde Kevin Pauwels geen windeieren. Hij verstevigde niet alleen zijn leidersplaats in de de Wereldbeker, hij zet ook een stapje vooruit op de UCI-ranking, waar hij haasje-over doet met Sven Nys. Lars van der Haar blijft voorlopig de ranking aanvoeren.

Voorts valt op dat Bart Wellens zijn plekje in de top 50 (die startrecht geeft in de wereldbekerwedstrijden) opnieuw wat steviger vastheeft. Wellens stijgt van 42 naar 36. En Gianni Vermeersch duikt opnieuw die top 50 binnen (van 57 naar 48) na zijn verre ereplaats in Milton Keynes. Daar mocht Vermeersch nog van start omdat de ranking van een paar weken geleden gold als maatstaf.

Minder geluk voor Ben Berden. Door zijn afwezigheid in Milton Keynes -Ben had eerder al gemeld dat dit voor hem geen prioriteit meer is- zakt hij naar 53. Dat betekent dat hij, mocht hij nog zinnens zijn in de kerstperiode naar België af te zakken, niet meer startgerechtigd is voor zowel Namen als Heusden-Zolder.

De grootste stijger van de week is uiteraard Vincent Baestaens. Die rukt met zijn zeges in respectievelijk Slovakije en Oostenrijk op van 425 naar 143.

Cant blijft op twee

Meest verrassende vaststelling is dat Sanne Cant nog steeds op twee blijft in de damesranking. Ze won in Milton Keynes, voor Katie Compton, maar die blijft voorlopig nog steeds de leiding aanvoeren.

De reden daarvan is logisch te verklaren: Sanne telde 30 punten achterstand, maakte die zaterdag goed (als winnares van de WB in Milton Keynes pakte ze 200 punten, Compton als tweede 160), maar verloor die kleine bonus zondag opnieuw omdat Compton in Milton Keynes bleef en er de cat.2-wedstrijd won. Dat leverde Compton op haar beurt 40 winstpunten op.

Cant won weliswaar in Hamme, maar daar schiet Sanne geen meter mee op. Het aantal UCI Cat.1-wedstrijden waarin je punten kan sprokkelen, is gelimiteerd tot zes. En daar zit ze al een eind over.

Foto ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930