Vincent Baestaens sprokkelt belangrijke UCI-punten

Vincent Baestaens sprokkelt belangrijke UCI-punten

Vincent Baestaens heeft zijn comeback niet gemist. Na zijn zege in Slovakije gisteren, deed hij er vandaag nog eentje bovenop in Oostenrijk. "Mijn openingsweekend is geslaagd", glundert de Tremelonaar, die meteen 80 UCI-punten sprokkelt.

Het podium was bijna een kopie van dat van gisteren in Slovakije, al wisselden de nummers twee en drie van plaats. De West-Vlaming Jonas Degroote werd dit keer runner-up, de Tsjech Paprstka werd derde.

UCI-ranking

Geen tegenstanders om van achterover te vallen. Maar winnen is winnen, hoorden we al meermaals in het veldrijden. Wat meer is, Baestaens sprokkelt in twee wedstrijden meteen 80 UCI-punten, waardoor hij zomaar vanuit het niets de top 150 binnenduikt. En volgend weekend trekt de BKCP-Powerplusrenner naar Italië, waar opnieuw twee cat.2-wedstrijden op het menu staan. Als hij de lijn kan doortrekken, wenkt makkelijk de top honderd.

"Het ging vandaag beter dan gisteren", aldus Baestaens. "In percentage uitgedrukt toch wel 10 procent. Omdat ik me van meet af aan goed voelde, koos ik voor een lange solo. Maar tezelfdertijd blijf ik met beide voetjes op de grond. Niet vergeten dat de tegenstand hier niet die van in België is."

David Van der Poel tweede in Milton Keynes

BKCP-Powerplus sprokkelde ook nog een ereplaats vandaag. In het Britse Milton Keynes, waar daags na de wereldbekermanche ook nog een minder gequoteerde veldrit op het menu stond, werd David van der Poel tweede. De zege ging er naar de Duitser Marcel Wildhaber. "Bijzonder ontgoocheld", reageerde de oudste van de Van der Poel-broers na afloop. "Ik deed de hele wedstrijd mee voor de zege, maar net voor het ingaan van de sprint moest ik een gaatje laten."


Foto © Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!