Van Aert wint duel der youngsters in Hamme

Van Aert wint duel der youngsters in Hamme

Wout van Aert heeft de eerste editie van de Flandriencross op zijn naam geschreven. In een bloedstollende finale klopte de beloftenwereldkampioen Mathieu van der Poel in een sprint met twee. Philipp Walsleben mocht mee op het podium. "Gelukkig was dit een lange finishstrook."

Wout Van Aert wint op alle soorten omlopen. Modderploeteren in Kruibeke, klimmen op de Koppenberg, zandklieven in Koksijde en nu dus ook laagvliegen op de nieuwe omloop in Hamme. Indrukwekkend toch wel. Vandaag maakte hij in de slotfase van de razendspannende Bpost Bank Trofeemanche aan de boorden van de Durme komaf met de ploegmaats Walsleben-Van der Poel.

De Flandriencross had af te rekenen met grijze, maar toch droge weersomstandigheden. En die zorgden -samen met de prachtige, doch niet echt selectieve omloop- voor een snelle wedstrijd. En dan worden Kevin Pauwels en Klaas Vantornout, de mannen die gisteren in het modderige Milton Keynes nog domineerden, gewone stervelingen.

Wie zich wel toonden in de beginfase: jonge veulens Lars van der Haar, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zij waren het die de eerste koershelft de gas opendraaiden. Het resulteerde niet onmiddellijk in een grote schifting. Volgende aan de beurt was de jonge Jens Adams. Hij probeerde het solo en zette zo zijn Vastgoedservice-Golden Palaceploegmaat Van Aert in een zetel.

Maar ook Adams hield niet lang stand. En de kopgroep, die ondertussen was uitgedund, dikte bij het ingaan van de finale opnieuw aan. Tot dertien stuks zelfs. Tot in de voorlaatste ronde Philipp Walsleben een versnelling plaatste. De enige twee die de kloof met de Duitse kampioen nog overbrugden, waren Van Aert en Van der Poel.

Wat de twee BKCP-Powerplusploegmaats in de slotronde nog probeerden, Van Aert plooide niet. Meer zelfs, vanuit tweede positie zette hij in de laatste rechte lijn een youngsters-sprintje naar zijn hand. Van der Poel strandde -zichtbaar ontgoocheld- op de dichtste ereplaats. Walsleben behield zijn derde plaats. Sven Nys won het sprintje voor de vierde plek van Kevin Pauwels, Lars van der Haar, Jens Adams en Marcel Meisen. Een handvol seconden later maakten Sven Vanthourenhout en Julien Taramarcaz de top tien vol.

Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!