Vincent Baestaens start comeback met een zege in Slovakije

Vincent Baestaens start comeback met een zege in Slovakije

Vincent Baestaens heeft zijn comeback ingezet met een zege in het Slovaakse Podbrezova. De BKCP-Powerplusrenner haalde het voor de gewezen juniorenwereldkampioen Tomas Paprstka en Jonas Degroote. Deze zomer onderging Baestaens nog een operatieve ingreep aan de linkerliesslagader

”Ik kwam enorm nerveus aan de start, met een ongekende hartslag. De vraagtekens waren nu eenmaal groot, zelfs na drie maanden hard werken aan mijn terugkeer. Maar het viel allemaal mee. Alhoewel… In het begin van de wedstrijd kreeg ik twee keer met pech af te rekenen: een lekke band en problemen met het versnellingsapparaat. Dat zorgde even voor paniek, maar ik kon uiteindelijk telkens makkelijk weer aansluiten."

"Ik hield mij vrij lang in een ruime kopgroep op", gaat Baestaens voort. "De vraag was tenslotte of ik zonder problemen het uur zou kunnen volmaken. Gaandeweg voelde ik dat dit geen probleem zou zijn. Drie rondjes voor het einde plaatste ik een aanval op een trap, gevolgd door een stuk vals plat. Alleen Paprstka kon volgen. Een ronde later kon ik op dezelfde plaats ook de Tsjech van mij afschudden om uiteindelijk freewheelend als eerste de streep te bereiken." De Tremelonaar hoopt binnen een paar crossen zonder beschaamde kaken tussen de grote jongens te kunnen crossen, lezen we op de website van het team BKCP-Powerplus.

Foto © Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!