Tweede WB-zege op rij voor Sanne Cant, die meteen leider wordt

Tweede WB-zege op rij voor Sanne Cant, die meteen leider wordt

Sanne Cant blijft op hoog niveau presteren. In Milton Keynes haalde de Europese en Belgische kampioene het na een prangend sprintje tegen Katie Compton. Het levert onze landgenote meteen haar eerste WB-leiderstrui ooit op. "Super om daar in Namen mee van start te mogen."

Cant en Compton domineerden de hele wedstrijd en waren quasi een uur lang aan elkaar gewaagd. Het draaide dan ook uit op een sprintje, dat Sanne met tien meter achterstand aanvatte, maar in de slotmeters toch nog voorbije de Amerikaanse jumpte. De Amerikaanse Nikko Harris vervolledigde voor eigen volk het podium, terwijl ook Ellen Van Loy met haar vierde plaats een knap resultaat liet optekenen.

Sanne Cant genoot met volle teugen (en een Kriekje) van haar twee wereldbekerzege op rij. "Maar nog meer van die witte leiderstrui. Dit is iets waar ik lang naar uitgekeken heb. Ik vind dit echt een prachtig shirt. Dat de volgende wereldbekermanche in eigen land (Namen, red) plaatsvindt, maar het des te leuker dat ik er mee van start kan"

De kans is niet onbestaande dat Sanne ook de eerste plaats op de UCI-lijst overneemt van Katie Compton. "Dat wordt koffiedik kijken wanneer de volgende ranking verschijnt. Ook dat zou een hele leuke extra zijn. Waarom ik dit jaar zoveel sterker geworden ben? Geen idee, eigenlijk. Ik ben een jaartje ouder, dat wel. Maar voorts zie ik niet echt een reden." Cant zit momenteel al aan elf seizoenszeges.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!