Sven Nys schroeft ambities terug tot eind december

Sven Nys schroeft ambities terug tot eind december

'Sven Nys schroeft zijn ambities terug tot eind december", kopt Het Laatste Nieuws vandaag. Ook bij de kranten van Het Mediahuis klinkt hetzelfde signaal: 'Nys start zonder ambitie.' Pas in de kerst- en nieuwjaarperiode wil hij er opnieuw staan, zegt coach Van Den Bosch.

Eind december. Dat is nog een maand van ons verwijderd. Blijven de Nys-fans de volgende weken op hun honger zitten? Of is de boodschap die Van den Bosch wil meegeven minder erg dan de krantenkoppen laten uitschijnen? Dat is de vraag die we ons momenteel stellen.

"Deze week stond ik elk geval niet veel op Svens programma", vertelt Paul Van Den Bosch in HLN. "Geen zware, intensieve trainingen. Geen afbeulwerk in de Lichtaartse bossen. Alleen wat losfietsen, puur op het gevoel. Het hoofd vrijmaken, ook. En vooral, genieten op de fiets. Zonder te forceren. Wat Sven nu nodig heeft is fysieke en mentale rust."

En die lijn zal volgens Van Den Bosch ook in de wedstrijden (dit weekend Milton Keynes en Hamme) worden doorgetrokken. "En ook de week daarop, in Hasselt en Overijse. Sven start overal zoals gepland, maar zonder verwachtingspatroon of prestatiedruk. Het enige wat hij moet winnen is het goede gevoel, zijn zelfvertrouwen."

Nys heeft daarvoor wel de omstandigheden mee. Zijn WB-klassement is sowieso om zeep en in de Bpost Bank Trofee leidt hij met een relatief comfortabele voorsprong op zijn dichtste belagers. Van Den Bosch gaat er vanuit dat Nys zijn twee minuten voorsprong in de Bpost Bank Trofee niet (helemaal) verspeelt in Hamme en Hasselt. De Hansgrohe Supeprestige ligt dan weer stil tot eind december in Diegem.

"Kijken op lange termijn"

"We bekijken het nu even op langere termijn", aldus Van Den Bosch. "Na Overijse trekken we twee weken op stage naar Mallorca. Hij past dus -zoals voorzien weliswaar- voor de losse crossen van Mol en Antwerpen. Hervatten doet hij op 20 december in Essen, gevolgd door de WB-manche in Namen. Van dan af wil hij er opnieuw honderd procent staan. Tot dan mag alles, maar moét niets."

Sven Nys in de rol van underdog. Verrassend. Vreemd. En het wordt ongetwijfeld wennen. Meer zelfs, het wordt moeilijk om het helemaal te geloven. Maar het slaat de Belgische kampioen zelf niet uit zijn lood, zo blijkt. "Ik zag hem de voorbije dagen bijzonder 'chill'. Echt waar", besluit zijn coach.




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!