Dieter Vanthourenhout vreest een half jaar inactiviteit, maar hoopt op een paar weken

Dieter Vanthourenhout vreest een half jaar inactiviteit, maar hoopt op een paar weken

Slecht nieuws voor Dieter Vanthourenhout. Een blessure aan de kruisbanden houdt hem minstens een paar weken aan de kant. "En in het slechtste geval een half jaar", klinkt het. Morgenvroeg ondergaat de West-Vlaming een kijkoperatie bij dokter Toon Claes.

Net nu hij zijn opmars richting de top vijftig van de UCI-ranking had ingezet, wordt Dieter Vanhourenhout getroffen door fysiek leed. Hij is minstens vier tot zes weken out, maar voor hetzelfde geld kan zijn inactiviteit oplopen tot een half jaar.

"Het gebeurde in Zonhoven, een paar weken geleden", aldus de West-Vlaming. "Ik kwam ongelukkig ten val en stootte met mijn linkerknie op een steentje. Niets ernstigs in eerste instantie. Maar ik bleef er af en toe wel last van hebben. Toch reed ik nog twee wedstrijden compleet pijnloos, waaronder die in het Duitse Lorsch (foto) waar ik won. Ook in Niel was er niets aan de hand. Maar daags na Niel ging het van kwaad naar erger. En in Gavere had ik plots helemaal geen kracht meer. Ik zakte echt los door de knie."

Bij dokter Claes

Zo bleef de oudste van de Vanthourenhoutbroers vorig weekend uit voorzorg uit competitie. "Ik liet ook scans nemen in Roeselare, maar daar werd vreemd genoeg niets vastgesteld. Tot ik vandaag langsliep bij dokter Toon Claes in Herentals. Die zag snel de ernst van de situatie in."

Morgenvroeg om 6u staat een kijkoperatie op het programma. "Twee mogelijkheden", zucht Vanthourenhout. "Ofwel zijn de linkerkruisbanden wat ingescheurd, wat mij een herstel van vier tot zes weken zou opleveren. Ofwel zijn ze helemaal door, wat zou betekenen dat ik een half jaar buiten strijd ben. Welke optie het ook is, dit is sowieso een ferme streep door de rekening."

Foto: ©ChristopherJobb




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!