Kevin Pauwels met voorsprong de regelmatigste van eerste seizoenshelft

Kevin Pauwels met voorsprong de regelmatigste van eerste seizoenshelft

Wat als er maar één regelmatigheidscriterium zou bestaan, en elk van de negen tot nog toe afgewerkte klassementscrossen met evenveel punten bedeeld zouden worden? Simpel, dan stak Kevin Pauwels er met kop en schouders bovenuit. Veldritkrant.be maakte voor u deze alternatieve ranking... 

Wij gaven de winnaar van elke klassementscross tien punten, de nummer twee kreeg er negen. Zo verder tot en met de nummer tien, die nog één puntje kreeg toebedeeld. Het resultaat vindt u hieronderEnkele opmerkelijke vaststellingen:

1. Sunweb-Napoleon Games scoort niet alleen met Kevin Pauwels, maar ook met Klaas Vantornout, die de tweede plaats bekleedt. We mogen dus met zekerheid schrijven dat het team van Jurgen Mettepenningen de grote winnaar van de eerste seizoenshelft is.

2. Slechts drie renners eindigden in elk van de negen klassementscrossen in de top tien: Pauwels en Vantornout, maar ook Tom Meeusen.

3. Ook Mathieu van der Poel (8x), Wout van Aert (3x) en Lars van der Haar (9x) eindigden in elke wedstrijd waarin ze aan de start kwamen in de top tien, maar reden dus niet het volledige programma. Met twee zeges op drie deelnames maakt vooral Van Aert indruk. Hij is samen met Pauwels trouwens de enige renner die twee klassementscrossen op zijn naam wist te schrijven.

4. Philipp Walsleben en Rob Peeters doen het niet super dit jaar, maar dat is nog niets in vergelijking met jongens als Martin Bina, Marcel Meisen, Radomir Simunek, Francis Mourey of Julien Taramarcaz. Van hen helemaal geen spoor. Al startte Mourey ook maar in de twee wereldbekermanches.

Uiteraard zijn dit alleen maar naakte cijfers. Maar uiteindelijk worden ook de drie respectievelijke klassementen bepaald op basis van de resultaten. Wat dat betreft is het hierboven niet anders.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!