Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Kevin Pauwels met voorsprong de regelmatigste van eerste seizoenshelft

Kevin Pauwels met voorsprong de regelmatigste van eerste seizoenshelft

Wat als er maar één regelmatigheidscriterium zou bestaan, en elk van de negen tot nog toe afgewerkte klassementscrossen met evenveel punten bedeeld zouden worden? Simpel, dan stak Kevin Pauwels er met kop en schouders bovenuit. Veldritkrant.be maakte voor u deze alternatieve ranking... 

Wij gaven de winnaar van elke klassementscross tien punten, de nummer twee kreeg er negen. Zo verder tot en met de nummer tien, die nog één puntje kreeg toebedeeld. Het resultaat vindt u hieronderEnkele opmerkelijke vaststellingen:

1. Sunweb-Napoleon Games scoort niet alleen met Kevin Pauwels, maar ook met Klaas Vantornout, die de tweede plaats bekleedt. We mogen dus met zekerheid schrijven dat het team van Jurgen Mettepenningen de grote winnaar van de eerste seizoenshelft is.

2. Slechts drie renners eindigden in elk van de negen klassementscrossen in de top tien: Pauwels en Vantornout, maar ook Tom Meeusen.

3. Ook Mathieu van der Poel (8x), Wout van Aert (3x) en Lars van der Haar (9x) eindigden in elke wedstrijd waarin ze aan de start kwamen in de top tien, maar reden dus niet het volledige programma. Met twee zeges op drie deelnames maakt vooral Van Aert indruk. Hij is samen met Pauwels trouwens de enige renner die twee klassementscrossen op zijn naam wist te schrijven.

4. Philipp Walsleben en Rob Peeters doen het niet super dit jaar, maar dat is nog niets in vergelijking met jongens als Martin Bina, Marcel Meisen, Radomir Simunek, Francis Mourey of Julien Taramarcaz. Van hen helemaal geen spoor. Al startte Mourey ook maar in de twee wereldbekermanches.

Uiteraard zijn dit alleen maar naakte cijfers. Maar uiteindelijk worden ook de drie respectievelijke klassementen bepaald op basis van de resultaten. Wat dat betreft is het hierboven niet anders.
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30