Happy Dog Cat

Organisator Koksijde: 'Moeilijk opboksen tegen marketingmachine'

Organisator Koksijde: 'Moeilijk opboksen tegen marketingmachine'

Koksijde op zaterdag, Francorchamps op zondag. Een onuitgegeven dubbelweekend. Smullen voor de veldritfans. Maar in Koksijde hebben ze het er toch wat moeilijk mee. "Al klagen we niet. We kregen 12.000 toeschouwers over de vloer. Maar toch... Het is niet evident opboksen tegen deze 'machtige' nieuwkomer."

Aan het woord is Jan Deramoudt, voorzitter van Veloclub Koksijde. Deramoudt benadrukt dat hij het niet op de spits wil drijven. Maar tezelfdertijd wil hij wel kwijt dat hij zich er wat ongemakkelijk bij voelt. "Koksijde 2014 was geen slechte editie. Maar ook geen die er bovenuit stak", vertelt Deramoudt.

Volgens de voorzitter werden 9.700 betalende toeschouwers geteld. "In totaal verwelkomden we 12.000 aanwezigen. Niet slecht, maar wel iets minder dan de voorbije jaren. Naar de reden is het niet ver zoeken: in het verleden was er Koksijde op zaterdag, Gieten op zondag. Gieten -in het noorden van Nederland- is ver weg. Dus dat was nooit een probleem. Nu kregen we voor het eerst af te rekenen met Francorchamps op zondag. En dat is een ander verhaal."

Golazo

Nochtans is Francorchamps ook wel een eind weg van onze Belgische kust, maar dat bedoelt Deramoudt dan ook niet. "Wat mij wat dwars zit, is de manier waarop deze Hansgrohe Superprestigemanche werd gepromoot. Francorchamps is in handen van 'marketingmachine' Golazo. Moeilijk om daar tegen op te boksen. En dan moet ik met pijn in het hart vaststellen dat ook de media-interessse vooraf zwaar richting Francorchamps overhelde. Straf toch, dat een Wereldbeker -notabene georganiseerd door de UCI- in de kranten het onderspit moet delven tegen een nieuwe wedstrijd op de kalender."

"Over traditie wordt blijkbaar niet meer geschreven", maakt Deramoudt zich zorgen. "Onrustwekkend, vind ik het. Als je dan merkt dat daar ook nog eens massa's tickets aan dumpingprijzen de deur uitgaan... Dan ben ik toch best fier dat nog zoveel mensen de weg naar Koksijde, waar nog met hart en ziel georganiseerd wordt, vonden. Maar dit wilde ik toch wel even kwijt."

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!