Isolteam - nieuws

Dubbelslag voor Kevin Pauwels op de Raidillon

Dubbelslag voor Kevin Pauwels op de Raidillon

Jurgen Mettepenningen blijft maar over en weer huppelen in de finishzones. Na Zonhoven (Pauwels) en Gavere (Vantornout) mocht Sunweb-Napoleon Games ook in Francorchamps juichen. Pauwels won én wordt leider in de Hansgrohe Superprestige. Van der Haar en Meeusen mochten mee op het podium.

Het Formule 1-circuit van Francorchamps heeft iets magisch. Niet alleen voor snelle bolides, ook voor veldrijders, weten we na vandaag. Een loodzware omloop, waarvan niemand vooraf kon inschatten wat die zou teweegbrengen bij de renners. Dus nam in de beginfase iedereen een wat afwachtende houding aan. Dat de kopgroep na een volle ronde uit 27 renners bestond, was geen toeval.

Toen startte de uitdunning. Van 27 naar 20. Van 20 naar 10. En van tien naar... twee. Met dank aan Kevin Pauwels, de eerste die wel heel stevig aan de boom schudde. Alleen Lars van der Haar (gisteren nog met koorts aan bed gekluisterd) klampte zich vast in het wiel van de Kalmthoutenaar.

De twee losten elkaar van geen vin. En uit de achtergrond kwam niemand nog terug. Mathieu van der Poel -toch wel een zalige renner met zo een aanvallende ingesteldheid!- probeerde het, maar geraakte er niet. In het laatste wedstrijdkwart waagde Tom Meeusen nog zijn kans. Maar ook hij zag met lede ogen toe hoe Pauwels en Van der Haar té ver waren weggefietst. Het leverde Meeusen wel de derde plaats op, voor een verdienstelijke Van der Poel. Maar ook niet meer dan dat.

In de strijd voor de winst werd in de finale duidelijk dat het Pauwels was die over de beste benen beschikte. Al moest hij wachten op een schuiver van Van der Haar om zekerheid te krijgen over zijn tweede 'grote vis' van het seizoen. "Vreemd", lachte Van der Haar na afloop. "Ik had hem al geroepen dat hij niet meer moest wachten. Ik zat echt à bloc. Logisch na die koorts van de voorbije dagen. Kevin is meer dan de verdiende winnaar."

Leider in Wereldbeker én Superprestige

Pauwels graaide niet alleen de zege, maar ook de leidersplaats in de Superprestige mee. Gisteren deed hij dat ook al in de Wereldbeker. Al blijft het wel razend spannend in het klassement. Ze staan er nog steeds met zes op een zakdoek. Zelfs Sven Nys, die een off-weekend meemaakte, houdt zijn kansen op een nieuwe eindzege nog altijd gaaf.

Hetzelfde geldt voor Tom Meeusen, die na Gieten al dacht dat hij uitgeschakeld was. Hieronder kan u trouwens een interview met de Essenaar bekijken...Foto's: ©Photopress.be / video: ©Julien Gielen
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930