Van der Haar mag zijn leidersplaats in Wereldbeker niet verdedigen

Van der Haar mag zijn leidersplaats in Wereldbeker niet verdedigen

Morgennamiddag krijgen we een nieuwe leider in de Wereldbeker. Lars van der Haar -winnaar van Valkenburg- moet op doktersverzoek passen voor Koksijde. "Als ik goed herstel, mag ik zondag misschien wel van start in Francorchamps", zegt hij.

Pech voor de Giantkopman. Het onheil zat er gisteren eigenlijk al aan te komen, toen Van der Haar ons via een tweet meedeelde dat hij twijfelachtig was voor Koksijde. Deze morgen kwam de bevestiging. "Ik ben opgestaan met lichte koorts en krijg van de dokter verbod om van start te gaan in de Duinencross", tweette hij. "Maar als ik goed herstel, kan ik zondag misschien wel van start in Francorchamps."

Concreet betekent dit dat we na Koksijde sowieso een nieuwe leider in het wereldbekerklassement krijgen. En daarvoor ligt Kevin Pauwels nu in pole-position, met dank aan zijn tweede plaats in Valkenburg. Tenzij Corné van Kessel, derde in de tussenstand, ook in Koksijde meedoet voor de zege. Sven Nys speelt -voorlopig?- geen rol van betekenis in de WB-ranking. Nys gaf in Valkenburg op.



Foto: ©Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!