Niels Albert opnieuw op de fiets op Antwerpse Linkeroever

Niels Albert opnieuw op de fiets op Antwerpse Linkeroever

Ex-wereld- en Belgisch kampioen veldrijden Niels Albert testte vorige week maandag samen met Paul Herygers het nieuwe parcours van de Red Bull Tout Droit, een evenement dat op 13 december plaatsvindt op de Antwerpse Linkeroever.

Op zaterdag 13 december kunnen de wielerliefhebbers hun hart ophalen in Antwerpen want dan organiseert Red Bull op Linkeroever ‘Red Bull Tout Droit’, een cyclocross in ware Red Bull-stijl, dicht tegen het parcours van de Scheldecross. De wedstrijd begint met een ‘Le Mans’ start, waarbij de deelnemers naar hun fiets lopen. Daarna moeten ze met hun fiets, lopend of fietsend, in een zo recht mogelijke lijn de zeven checkpoints van het parcours passeren. Wie het snelst voorbij alle checkpoints komt, wint. Red Bull Tout Droit is een atypische veldrit, een race van checkpoint naar checkpoint, waarbij de kortste en snelste weg – in een rechte lijn van A naar B - onvermijdelijk tal van hindernissen met zich meebrengt die typerend zijn voor het veldrijden.

Ex-wereld- en Belgisch kampioen veldrijden Niels Albert kroop speciaal voor Red Bull Tout Droit opnieuw op de fiets om een eerste keer het parcours te testen. Voor die gelegenheid kreeg hij het gezelschap van ex-wereldkampioen Paul Herygers. Beide crossers namen het tegen elkaar op onder het goedkeurend oog van commentator Michel Wuyts, die net als Albert en Herygers op 13 december aanwezig zal zijn tijdens het event."Dit is zonder meer een origineel concept”, aldus Niels Albert op de vraag wat hij van Red Bull Tout Droit vindt. “Over een open terrein zo snel mogelijk van punt A naar B racen, geeft je een gevoel van vrijheid want er is geen vast parcours te volgen. Maar dat betekent ook dat je het terrein goed moet inschatten en risico’s moet nemen, een beetje zoals het veldrijden van vroeger. De locatie is top met verrassende putten en venijnige heuvels. Zomaar rechtdoor fietsen en een rechte lijn volgen is op dit terrein niet zo eenvoudig als het lijkt. Dat wordt dus gegarandeerd spektakel, met een pak technische passages. Een uitdaging voor elke crossliefhebber.”


Foto's en filmpje: © Red Bull Contentpool
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!