Vincent Baestaens hervat, maar gaat internationaal

Vincent Baestaens hervat, maar gaat internationaal

Vincent Baestaens is klaar voor zijn comeback. Dat doet de Tremelonaar wel niet in eigen land. Hij hervat op 29 november de competitie in Slovakije. Daarna volgen respectievelijk wedstrijden in Oostenrijk en Italië. "De goesting is groot."

Na een lange revalidatie is Vincent Baestaens klaar voor de competitie. Die vat hij tijdens het weekend van 29 en 30 november aan, in eerste instantie in wedstrijden buiten ons land en van het niveau categorie 2, “om het plezier van de strijd weer op te pikken en het nodige moreel op te doen”. Vincent onderging in juli in Parijs een hersteloperatie aan zijn linkerliesslagader nadat een eerste ingreep niet helemaal was gelukt.


“Volgende week zal het exact drie maanden zijn dat ik weer op de fiets zit, aanvankelijk alleen maar aan een gezapig tempo. Intussen gaat het goed", vertelt Baestaens. "Tijdens de wegtrainingen en de oefeningen in het bos met de ploegmaats van BKCP – Powerplus val ik niet uit de toon. Ik heb het gevoel dat het goed zit met de vorm, maar de vraag is hoe ik in wedstrijden functioneer. De goesting is in elk geval groot. In Zonhoven, de enige cross die ik in al die tijd bijwoonde, staken de kriebels in elk geval flink de kop op”, verklaarde de 25-jarige Tremelonaar, in 2006 Europees kampioen bij de juniores en in 2009 nationaal beloftekampioen.


Mol eerste Belgische wedstrijd


Zijn comeback maakt Vincent op 29 november in het Slovaakse Podbrezova. Een dag later pikt hij op de terugweg in Oostenrijk de wedstrijd in Ternitz mee. De week daarna werkt hij een Italiaans weekend af, met op zondag de cross in Rosano Veneto en op maandag de confrontatie in Del Ponte. Pas de daaropvolgende week debuteert hij in eigen land: op 14 december aan het Zilvermeer in Mol. Op woensdag volgt Sint-Niklaas.


Wietse Bosmans is nog altijd niet klaar voor de competitie. Hij vertrok afgelopen dinsdag naar Mallorca voor een tiendaagse stage. Bij zijn terugkeer wordt bekeken waar en wanneer hij de competitie hervat. Wietse werd in het begin van het seizoen na een tekenbeet geveld door de ziekte van Lyme.


Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!