Velofollies 2023

Niels Albert met meer dan dubbel gevoel naar Koksijde

Niels Albert met meer dan dubbel gevoel naar Koksijde

Zaterdag staat de wereldbekermanche van Koksijde op de agenda. Voor Niels Albert wordt het een moeilijke dag, vertelt hij in zijn wekelijkse column in Het Laatste Nieuws. "Ik vertrek niet toevallig al op vrijdag. Kwestie van te acclimatiseren."

Niels Albert is ondertussen meer dan tien weken ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace. "Een job die mij meer dan bevalt", klinkt het. "Ik voel me er thuis en krijg veel waardering van de renners." Dat hij het af en toe nog moeilijk heeft, is duidelijk en begrijpelijk. "Zoals tijdens de openingscross in Erpe-Mere, de eerste echte confrontatie met de realiteit. Of op de Koppenberg, toen Wout van Aert won."

Albert weet nu al dat ook komend weekend voor een bijzonder emo-moment zal zorgen. Zaterdag staat Koksijde op de agenda. De wereldbekermanche die hij vorig jaar nog op zijn naam schreef, en waar hij begin 2012 zijn tweede regenboogtrui pakte. "Mijn grootste triomf uit mijn carrière. Ik keer er graag terug, maar het wordt zeker niet makkelijk. Ik vertrek niet toevallig al op vrijdag naar de kustgemeente. Ik zal wat tijd nodig hebben om te acclimatiseren, denk ik."

"Kennis doorgeven'

De Vlaams-Brabander is wel zinnens er vrijdagnamiddag een paar rondjes te fietsen, samen met ploegmaats Rob Peeters en Wout van Aert. "Voor hen een doodgewone verkenning, voor mij zoveel meer. En natuurlijk zal ik even halt houden op de Albertduin. Een plek met een heel speciale betekenis voor mij. Maar daarna volgt snel de realiteit: ik wil Wout, Rob en Jens (die pas zaterdag naar de kust afreist, red) zoveel mogelijk van mijn 'Koksijde-kennis' doorgeven. Ik ken het parcours tot in de details. En mijn zandtechniek ben ik ook nog niet kwijt. Dat verleer je niet", vertelt hij. "Ik hoop dat Wout het goed doet. Zonder druk te leggen, een topprestatie van hem zou het mooiste cadeau zijn dat ik zaterdag kan krijgen."

Foto's: ©Patje Cosyn/veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!