Record: 15 Belgen in Koksijdse WB-manche voor elites

Record: 15 Belgen in Koksijdse WB-manche voor elites

De wereldbekermanche van zaterdag in Koksijde levert een record aantal Belgische deelnemers in de elitecategorie op: maar liefst vijftien landgenoten staan er straks aan de start. Daarnaast nemen ook acht Belgische dames deel.  


Eén en ander heeft uiteraard te maken met het feit dat voor de jongeren géén wereldbekerproef voorzien is in de Koksijdse luchtmachtbasis. Dat geeft maar liefst vier beloften de gelegenheid deel te nemen aan de elitewedstrijd. Voorwaarde daarvoor is dat ze in de top 50 van de UCI-ranking staan. En dat is voor Wout van Aert, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck én Toon Aerts het geval.

De elf anderen waren er ook al bij in Valkenburg. In alfabetische volgorde zijn dat: Jens Adams, Bart Aernouts, Jim Aernouts, Tom Meeusen, Tim Merlier, Sven Nys, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en Bart Wellens. Ook Ben Berden heeft nog startrecht, maar zoals eerder al verteld, past Berden deze keer voor de oversteek vanuit de States. Wietse Bosmans is nog niet wedstrijdfit.

De acht geselecteerde dames: Sanne Cant, Githa Michiels, de hervattende Loes Sels, Katrien Thijs, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Karen Verhestraten en Jolien Verschueren.

In de Nederlandse selectie vinden we Mathieu van der Poel terug. Ook hij is nog belofte, maar om dezelfde reden als de Belgische jongens in de U23-categorie mag ook hij voor het eerst proeven van een WB-manche tussen de elites.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!