Tom Meeusen triomfeert in Ruddervoorde na sterke slotronde

Tom Meeusen triomfeert in Ruddervoorde na sterke slotronde

Tom Meeusen heeft zijn eerste seizoenszege op zak. En het is meteen een grote vis. In Ruddervoorde zette hij de derde manche van de Hansgrohe Superprestige op zijn naam. Mathieu van der Poel werd tweede en wordt de nieuwe leider. Klaas Vantornout vervolledigde het podium.


In schuifjes ontstond vrij snel een kopgroep van acht. Tom Meeusen, Lars van der Haar en Klaas Vantornout openden de debatten. Sven Nys kwam aansluiten met in zijn spoor Kevin Pauwels en Corné van Kessel. En toen het even stilviel, kwamen ook Jens Adams en Mathieu van der Poel aansluiten. Van der Poel was in de eerste ronde immers met zijn snoet vol in de zandbak terechtgekomen en was op achtervolgen aangewezen. Met zijn achten trokken ze de tweede koershelft in.

Snelle ronde van Meeusen


En dan viel eindelijk de beslissing. Tom Meeusen perste er een extreem snelle laatste ronde uit. Vantornout klampte lang aan, ook Van der Poel beet zich vast in het wiel. En in de zandbak liep het toch nog bijna opnieuw samen, maar de explosieve Meeusen had in extremis toch nog een versnelling in de benen. Na de zandbak pakte hij tien meter en die stond hij niet meer af. “Al nam ik wel wat risico in de laatste bocht”, aldus de winnaar na afloop. “Het was winnen of uit de bocht gaan. Gelukkig was het het eerste.”

Mathieu van der Poel drong nog aan en klopte Vantornout voor de tweede plaats, maar aan het wiel van de Kempenaar kwam hij niet meer. Het leverde het Nederlandse toptalent, die de openingsmanche in Gieten won, wel de leidersplaats in de Hansgrohe Superprestige op.


Veldritkrant.be haalde winnaar Meeusen voor de camera voor een reactie.
Ook Sven Nys, die zich opmerkelijk afzijdig had gehouden, mengde zich in de laatste zandbakpassage nog in de debatten, maar hij kwam er toch net iéts te ver uit om de top drie nog te bedreigen. Lars van der Haar werd vijfde, voor de verrassende Jens Adams en Kevin Pauwels. De winnaar van Zonhoven was in een van de laatste bochten nog onderuit gegaan en bezeerde daarbij de knie.


In het klassement wordt Mathieu van der Poel opnieuw leider. De BKCP-youngster telt één puntje voorsprong op Sven Nys, twee op Lars van der Haar. Ook Pauwels, Vantornout en Meeusen volgen op respectievelijk zes en zeven puntjes.


Foto's: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!