Sanne Cant vervolledigt Belgisch feestje in Lorsch

Sanne Cant vervolledigt Belgisch feestje in Lorsch

Sanne Cant en het Europees kampioenschap. Het leek nooit iets te worden tussen die twee. Maar in het Duitse Lorsch maakte de Kempense komaf met die traditie en pakte de titel. "Dit is fantastisch, ik voelde me de hele wedstrijd de beste dame in koers." Pavla Havlikova en Nikki Harris werden 2de en 3de.

Het dames-EK werd het meest spannende van de hele namiddag. Al snel vormde zich een kopgroep van ongeveer een dozijn dat tot halfkoers samen bleef. Onder hen drie Belgische meisjes: Ellen Van Loy, Jolien Verschueren en Sanne Cant. Verder alle toppers zoals de Britse meisjes Nikki Harris en Helen Wyman, Sophie de Boer en Sanne van Paassen. De Boer viel weg na een tuimelperte.

"Zelf voelde ik me wel de beste in koers", aldus Sanne na afloop. "Terwijl sommige meisjes eens voorin, dan weer achterin de kopgroep reden, kon ik makkelijk standhouden in de top drie. Op drie ronden van het einde probeerde ik een versnelling te plaatsen en ik kreeg een gaatje. Maar ik twijfelde. Het was nog té ver om alleen stand te houden."

Kwartet

Zo trokken uiteindelijk vier dames de slotronde in: Harris, Havlikova, Wyman en Cant. "Die laatste ronde reed ik van de kop af weg. Niet meter per meter, maar centimeter per centimeter. Ik vreesde dat het me niet meer zou lukken, maar plots kreeg ik vanuit het publiek toegeroepen dat ik tien meter had. Van dan af ben ik nog harder gaan rijden, denk ik."

De Enertherm-BKCP-renster hield haar inspanning vol en pakte zo toch wel een van haar mooiste, zo niet dé mooiste triomf uit haar carrière. "Straf. In het verleden lukte het nooit op een EK. De omstandigheden zaten meestal niet mee. Maar deze week voelde ik op training al dat het zeer goed liep. Het gaf me vertrouwen. Toen ik hier donderdag aankwam en het parcours zag, kreeg ik nog een extra boost. Dat zelfvertrouwen gaf me vandaag vleugels. "

"Het begin van het seizoen viel wat tegen. Door een paar mindere wedstrijden waren zowel mijn Bpost Bank Trofee- als mijn Wereldbekerklassement om zeep. Ik geraakte niet echt op dreef. Maar zie, het kan snel keren."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!