Eli Iserbyt maakt favorietenrol op EK Junioren waar

Eli Iserbyt maakt favorietenrol op EK Junioren waar

Topfavoriet Eli Iserbyt heeft zich niet laten verschalken op het Europees juniorenkampioenschap. De West-Vlaming domineerde van start tot finish. Met het zilver van eerstejaars Jappe Jaspers zorgden de Belgen meteen voor twee medailles in Lorsch. Johan Jacobs pakte het brons.

Topfavoriet zijn is één ding. Met die druk om kunnen gaan een ander. Geen probleem voor Eli Iserbyt zo bleek deze voormiddag. De West-Vlaming dook als eerste het veld in en werd niet meer bedreigd. "Heel eventjes", corrigeert de Belgische juniorenkampioen ons. "Een Fransman duwde me met een ferme kwak de berm in. Maar wat later ben ik hem dezelfde manier opnieuw gepasseerd. Daarna zocht ik een eigen tempo."

Iserbyt bedankt ook zijn persoonlijke coach Rudi Van de Sompel voor de tips. "Zeker wat het aansnijden van de bochten betreft in de technische passages, heeft hij me goed geholpen. En of ik blij ben met deze eerste Europese titel."

De strijd voor de overige medailles werd een duel tussen Jappe Jaspers, Max Gulickx en Johan Jacobs. Finaal trok Jappe Jaspers -pas eerstejaarsjunior!- aan het langste eind. Jacobs werd derde. Gulickx verslikte zich in het eind van de voorlaatste ronde wel in een bocht en ging tegen de grond. Hij kwam nog dicht in de buurt van Jacobs, maar kon hem niet meer het brons afhandig maken. Ook knap: de achtste plaats voor eerstejaars Alessio Dhoore.
Twee minpuntjes aan dit EK: Victor Vandenbosch brak zijn sleutelbeen na een valpartij bij de balkjes. En... het EK dat normaal veertig minuten moest duren, nam meer dan vijftig minuten in beslag. Misverstandje tussen jury en organisatie, bleek na afloop. Dat rondje teveel veranderde gelukkig niets aan het resultaat




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!