Velofollies 2023

Belgen deze voormiddag van EK-parcours gehaald in Lorsch

Belgen deze voormiddag van EK-parcours gehaald in Lorsch

Deze namiddag stond een officiële verkenning van het EK-parcours in het Duitse Lorsch op de agenda. Maar de Belgen wilden, net als de Fransen, al in de voormiddag verkennen. Niet dus! Onze landgenoten werden prompt van de omloop gehaald. Wie niet luisterde, riskeerde zowaar een diskwalificatie.

Om 10 uur deze voormiddag was de complete Belgische selectie ter plekke in Lorsch, zo een zes kilometer verwijderd van hun uitvalsbasis in Bensheim, iets meer oostwaarts. Maar op die vroege aanwezigheid waren de Duitse organisatoren van het Europees kampioenschap niet voorzien. Net als de Fransen werd onze landgenoten een halt toegeroepen.

Wie het aandurfde nog een extra rondje te rijden, riskeerde zelfs een diskwalificatie voor de wedstrijd. Sommige renners, waaronder Wout van Aert, kozen om nog een uurtje extra op de weg te trainen. Anderen keerden terug richting het teamhotel. Een aantal verkent deze namiddag alsnog het parcours, terwijl een deel kiest voor de rust en het bed van de hotelkamer.

"Ach, we weten wat we moeten weten", aldus Van Aert. "Morgenvroeg rijd ik nog wel een paar rondjes. Maar deze middag verkies ik rust boven een nieuwe parcoursverkenning."

Veldritkrant.be nam de omloop wel grondig onder de loep. Als het vannacht droog blijft in Lorsch en omgeving, krijgen we morgen ontegensprekelijk snelle en tactische wedstrijden, waardoor de kloof tussen de Belgen en de buitenlanders alvast iets minder uitgesproken wordt.

Het parcours heeft iets Italiaans met veel bochtenwerk, meer dan een volle kilometer op de weg (inclusief twee trappensecties) en slechts een drietal lange rechte stroken. Een formule 1-wedstrijd wordt het niet. Wel een echte intervalcross die toch voor de nodige selectie zal zorgen.

Op deze pagina vindt u alvast een impressie van het EK-parcours via een aantal foto's. Onderweg kwamen we trouwens een paar bekende gezichten tegen.

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!