Wie doet Eli Iserbyt wat op het junioren-EK? Niemand, eigenlijk

Wie doet Eli Iserbyt wat op het junioren-EK? Niemand, eigenlijk

Of het moest zijn dat de jonge West-Vlaming in een beek sukkelt... Anders zien we niet in wie hem zaterdag van zijn eerste Europese titel kan houden. Eli Iserbyt, met voorsprong dé topfavoriet op het EK junioren in Lorsch. En dat beseft het Telenet-Fideatalent ook.

Deze voormiddag vertrok Eli Iserbyt richting het Duitse Lorsch, een dorpje zo een half uurtje ten zuiden van Frankfurt, waar zaterdag het Europees kampioenschap wordt afgewerkt. De net 17 geworden Bavikhovenaar is de kopman van het Belgische juniorenteam en de verwachtingen zijn hoog. Terecht: Iserbyt nam de voorbije anderhalve maand aan zeven veldritten deel en won ze... alle zeven.

Meer zelfs, hij walste de tegenstand plat. Of het nu een Superprestigemanche, een proef voor de Bpost Bank Trofee of een wereldbekerwedstrijd betrof, er stond geen maat op het kleine Telenet-Fideatalent. Laat ons eerlijk zijn, als Iserbyt daar in Lorsch niet in een beek sukkelt, is er niemand in staat hem een strobreed in de weg te leggen. "Laten we maar niet te euforisch doen", grijnst hij bescheiden. "De wedstrijd moeten altijd gereden worden. Ik probeer er zelf ook zo weinig mogelijk bij stil te staan. Het klopt wel dat ik de wedstrijden domineer. Bovendien zou ik in deze periode mijn topvorm moeten bereiken. Doel was een eerste keer te pieken richting dit kampioenschap en ik moet zeggen dat het vorige zondag in de Kuil van Zonhoven wel heel vlot ging. Dat belooft dus voor Lorsch."

"Of modderomloop, of Formule 1-circuit"

Morgen staat een eerste kennismaking met het parcours op het menu, maar Iserbyt weet wel ongeveer wat hem te wachten staat. "Als het regent, krijgen we een -weliswaar vlakke- modderomloop. Blijft het droog, krijgen we een Formule 1-circuit. Maar eigenlijk maakt me dat niet zoveel uit. Als de vorm goed is, kan ik op alle omlopen uit de voeten."

Als er al concurrentie is, komt die volgens Iserbyt uit Zwitserse of Franse hoek. "Ook mijn Nederlandse ploegmaat Max Gulickx is goed op dreef, maar ik vermoed dat de Zwitser Johan Jacobs mijn grootste concurrent wordt. Die was het voorbije weekend sterk bezig. En in de wereldbekermanche in Valkenburg eindigden er een paar goede Fransen voorin. Die kunnen dikwijls iets meer op kampioenschappen."

Als Eli overmorgen de titel pakt, zal er echter geen sprake zijn om veel te vieren. "Nee, snel de wagen in en terug naar huis, want zondag rijd ik ook de derde manche van de Hansgrohe Superprestige in Ruddervoorde. Gisteren (woensdag, red) ben ik het parcours gaan verkennen. Negen op negen zou mooi zijn, niet?"

Foto's: ©PatjeCosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!