Van der Poel en Van Aert ontlopen elkaar nog een paar weken

Van der Poel en Van Aert ontlopen elkaar nog een paar weken

Jammer! Ook op het Europees kampioenschap van zaterdag in het Duitse Lorsch komt er geen duel tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. De Nederlander wil in Ruddervoorde fris aan de start staan van de 3de Hansgrohe Superprestigemanche.

Op dat EK kondigde zich eindelijk nog eens een duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan. De twee youngsters kleurden mee de aanvangsfase van het crossseizoen en gelden -samen met Michael Vanthourenhout- als dé toppers van de toekomst. Een paar weken geleden stonden de twee ook al tegenover elkaar in Ronse, maar toen kwam Van Aert net terug uit blessure. Maar de Nederlander haakt af.

Van der Poel rijdt de Hansgrohe Superprestige bij de profs, Van Aert werkt de Bpost Bank Trofee af in dezelfde categorie. Dat maakt dat de twee elkaar dit seizoen zelden recht in de ogen kijken. Zelfs niet op het EK van zaterdag dus, want Mathieu wil zich sparen met het oog op Ruddervoorde, één dag later. Vanthourenhout verdedigt er wel zijn Europese titel en geldt dus als de grootste concurrent van de regerende wereldkampioen.

Kwadro-Flandriencross in Hamme

Dat maakt dat de eerstvolgende rechtstreekse confrontatie tussen Van Aert en Van der Poel pas op het einde van deze maand op het programma staat. In de Bpost Bankt Trofeemanche van Hamme staan beide jonge toppers wel samen aan de start van de elitewedstrijd.

Foto: (podium WK Hoogerheide) ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!