Zaak Denuwelaere zindert na bij KBWB. 'Jury ging niét in de fout'

Zaak Denuwelaere zindert na bij KBWB. 'Jury ging niét in de fout'

De sprintzege van Wout Van Aert, waarbij Nys vertelt gehinderd te zijn door de gedubbelde Jan Denuwelaere, blijft nazinderen. Ook bij de Belgische Wielrennersbond. Eddy Lissens, coördinator van de Commissie Veldrijden, reageert. "De afgevaardigden gingen niét in de fout."

Het zit Eddy Lissens blijkbaar hoog, wat gisteren gebeurd is met Jan Denuwelaere. "Ik lees op websites en sociale media heel wat foute info", klinkt het. "Ik wil toch nog even verduidelijken dat de 80 procent-regel op de Koppenberg niet werd toegepast in de materiaalpost, maar bij het opdraaien van de finishzone. En dat gebeurde met Denuwelaere in de laatste ronde."

Waarom niet een rondje eerder? "Omdat de achterstand van Denuwelaere op dat moment een stuk kleiner was. Hij moet die laatste ronde dan ook wel heel traag afgewerkt hebben met als doel zich te laten inlopen. In de slotronde werd hij door maar liefst twee afgevaardigden aangemaand de wedstrijd te verlaten. Er werd geroepen, er werd gefloten, er werden gebaren gemaakt. Maar er kwam geen reactie. Hij reed aan de binnenzijde van de bocht richting de finish. Hem letterlijk van zijn fiets halen was geen optie, want dan hadden wij Van Aert en Nys gehinderd."

"Zijn boete én zijn schrapping uit de uitslag zijn dan ook meer dan terecht", verdedigt Lissens de beslissing van de jury. "En ik wil benadrukken dat onze afgevaardigden hier absoluut geen schuld treft."
Denuwelaere excuseerde zich gisteren al voor zijn 'ongelukkige' actie en lag er naar verluidt een hele nacht wakker van. Toch zal hij vandaag -zij het met een klein hartje- aan de start van de Hansgrohe Superprestigemanche in Zonhoven staan."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!