Van Amerongen pakt in Contern 2de zege in zes dagen

Van Amerongen pakt in Contern 2de zege in zes dagen

Vijf dagen na zijn zege in Woerden, zorgde Thijs van Amerongen voor een nieuwe overwinning. In het Luxemburgse Contern klopte hij David van der Poel en Sacha Weber. Jens Adams -naar verluidt de sterkste man in koers- kende pech.

Vojtech Nipl, de beide broers Adams, Patrick Gaudy en Sacha Weber namen de beste start in deze Luxemburgse weidecross. Een droge en snelle omloop, weliswaar met wat hoogteverschil. Maar vooral met lange weidestroken waarop het amper bolde. Na een kwart wedstrijd werd de kopgroep nog uitgebreid met onder meer Thijs van Amerongen, Daan Soete en David van der Poel.

Voorin wisselden de posities voortdurend, tot in de finale Thijs van Amerongen een beslissend kloofje kon slaan en zo zijn tweede zege in een week tijd binnenrijden. "Mooi", glunderde Van Amerongen na afloop. "Vooral de manier waarop. En dan moet ik Daan Soete danken. In de slotronde dreef hij het tempo zo hoog op, dat niemand nog iets kon proberen. Op een trappenstrook, gevolgd door een afdaling, liet hij professioneel het gaatje vallen. Dank je, Daan!"

Pech voor Jens Adams

Minder goed verging het Jens Adams. Op drie ronden van het einde trok hij in de aanval, maar reed net op dat moment lek. "Zowel vooraan als achteraan", aldus zijn ploegleider Niels Albert. "Doodzonde, want Jens leek me de sterkste man in koers. Maar door die dubbele leegloper -uitgerekend net voorbij de materiaalpost- werd hij bijna een minuut teruggeslagen. Zijn broer Joeri nam nog even het commando over, maar die kwam ten val. Uiteindelijk reden ze samen terug naar de kopgroep, maar net toen ze kwamen aansluiten, ontplofte het."

Hermans en Vandekinderen 2de en 3de in Groot-Brittanniƫ, Merlier 7de in Zwitserland

Er waren gisteren trouwens nog landgenoten actief buiten de landsgrenzen. In het Britse Southampton ging de zege naar Ian Field, die in een sprint met twee Quinter Hermans klopte.

In het Zwitserse Steinmaur ging de zege naar Francis Mourey. Tim Merlier -zaterdag nog winnaar in Duitsland- finishte er op plek zeven. Drie jongens die met een pak UCI-punten terug huiswaarts keerden...




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!