Berencross: Vantornout rondt Sunweboverwicht af, Sven Nys teleurgesteld

Berencross: Vantornout rondt Sunweboverwicht af, Sven Nys teleurgesteld

Klaas Vantornout heeft de Meulebeekse Berencross gewonnen. Een wedstrijd compleet gedomineerd door Sunweb-Napoleon Games. Sven ergerde zich na afloop aan de manier van koersen van de roodwitten. "Denk toch ook eens aan het publiek."

Sunweb-Napoleon Games en Sven Nys, het zijn nooit 'close friends' geweest. En dat is er deze week ook niet op verbeterd, toen Mario De Clercq voorstelde om -op termijn- de startgelden af te schaffen. Nys is logischerwijze geen voorstander, want uitgerekend hij is de grootverdiener.

Vandaag kwam het zowaar opnieuw tot een opstootje tussen de Crelan-AADrinkkopman en de roodhemden van Mettepenningen en De Clercq. Die domineerden de Meulebeekse Berencross (maar liefst 7 van de 22 deelnemers droegen het Sunwebshirt), wat resulteerde in een compleet podium. Klaas Vantornout haalde het met ruime voorsprong van Jim Aernouts en Kevin Pauwels, die in de strijd voor plaats drie Tom Meeusen te snel af was.

Sven Nys: "1 op 3 deelnemers waren van Sunweb. Dan mag je toch een beetje tégen elkaar koersen"

Tom Meeusen en Sven Nys mengden zich onderweg een paar keer in de debatten, maar konden geen vuist maken tegen het overwicht van het zevental. En dat zinde de Belgische kampioen na afloop niet. "Dit was een heel vervelende wedstrijd. Als je met slechts twintig man aan de start staat en er zijn er zeven van dezelfde ploeg, dan vind ik dat die jongens ook wat tégen mekaar moeten koersen. Dat was vandaag absoluut niet het geval. Integendeel, ze hadden als enige doel de wedstrijd 'lam' te leggen. Leuk is anders, ja."

"Misschien moest ik meer verantwoordelijkheid genomen hebben. Maar ik was het na 37 keer toch wel moe." Het moet gezegd, in de eerste koershelft werd voortdurend gedemarreerd door Sunwebrenners, waarna ploegmaats in het bochtenwerk het nodige afstoppingswerk leverden. Tot op een gegeven moment Vantornout definitief de pijp uit was. "Jammer voor de koers", vond Nys het. "En voor het publiek, dat geen strijd te zien kreeg."

Mettepenningen: "Taal van de verliezer"

"Dat is de taal van de verliezer, hé," reageerde een euforische Jurgen Mettepenningen. "Als ploeg speelden we het ploegenspel. Het is niet ons probleem dat Nys' team numeriek minder sterk is dan het onze. Natuurlijk rijden wij als ploeg."

Klaas Vantornout was vooral blij met zijn tweede seizoenszege. "Ik had tot mijn grote verbazing betere benen dan gisteren. En mijn ploegmaats hebben het fantastisch gedaan. Ik geraakte vooruit met Michael Vanthourenhout, maar ik merkte dat Michael à bloc zat. Toen ik Meeusen zag komen, heb ik zelf versneld en het verschil gemaakt. Achter mij werd perfect afgestopt door zowel de broers Vanthourenhout, Vermeersch, Pauwels als Aernouts. Perfect teamwerk, dus."

Over de reactie van Sven Nys hield Vantornout het rustig. "Ach, gisteren in Kruibeke moest ik me in de aanvangsfase ook staande houden. Daar probeerden de twee Svennen (Nys en Vanthourenhout, red) ook het gat te laten vallen. Maar ik snap Sven wel: na twee nederlagen op rij is er teleurstelling. En Nys is nu eenmaal een winnaarstype."

Jan Verstraeten: "Niet op de spits drijven"

Nys' ploegleider Jan Verstraeten wilde het voorvalletje vooral niet op de spits drijven. "Ach, Sven reageert onmiddellijk na de finish. Dan is dat iets heviger dan hij bedoelt. Uiteraard was het frustrerend om tegen dat zevenkoppig blok te moeten optornen. Maar Sven zal er zijn slaap niet voor laten. We gaan nu rustig deel twee van onze stage afwerken op Mallorca."

"Kruibeke en Meulebeke waren twee wedstrijden om het crossgevoel wat te onderhouden. Op de Koppenberg en in Zonhoven krijgen we een compleet ander verhaal. Rivaliteit tussen Sven en Sunweb-Napoleon Games? Daar is geen sprake van. "


Sanne Cant beste dame, Eli Iserbyt wint bij junioren

Sanne Cant klopte in Meulebeke Ellen Van Loy en Jolien Verschueren in de dameswedstrijd. Jara Noël was er de beste jongere. Eli Iserbyt blijft ongeslagen bij de junioren. De Belgische kampioen duldde ook in het domein Ter Borcht geen tegenstand. Deze week mag u een uitgebreid interview met Sanne Cant verwachten...


Foto's: ©Roland Desmet (banner) en Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!