Isolteam - nieuws

Jens Vandekinderen wint Belgisch beloftenduel in Frankrijk

Jens Vandekinderen wint Belgisch beloftenduel in Frankrijk

Laatstejaarbelofte Jens Vandekinderen heeft een A-wedstrijd in het Franse Balan op zijn naam geschreven. De West-Vlaming was -mede door ziekte- niet geselecteerd voor de WB-manche in Valkenburg.

"Doodzonde", vertelde Vandekinderen ons gisteren nog. "De conditie is echt goed, maar door ziekte (buikloop, red) moest ik Ronse vervroegd de U23-race verlaten. Ik had amper kracht in de benen. Jammer dat ik daardoor de eerste van slechts vier manches om de Wereldbeker moet missen. Gelukkig heb ik -onder meer op de Koppenberg en in Zonhoven- een aantal mogelijkheden om mij te tonen in functie van de volgende manches."

Zo lang wachtte de Torhoutenaar dus niet. Vandaag was hij de beste in het Franse Balan, in een deelnemersveld met een zevental Belgen en vooral veel Fransen. "Ik had de hele wedstrijd een goed gevoel", aldus de Telenet-Fideabelofte. "Op twee ronden van het einde kon ik een kloofje slaan en ik hield stand tot op de streep. Leuk, dat wel. Al had ik er veel liever bij geweest in Valkenburg."

Tweede werd Daan Hoeyberghs, voor de jonge Jelle Schuermans. "Toen ik in een gesloten wedstrijd op drie ronden van het einde versnelde, kon alleen nog Hoeyberghs aanpikken", vertelt Vandekinderen. 'Bij een volgende demarrage moest ook hij de rol lossen. Ik trok de slotronde in met 15 seconden voorsprong, tot ik zowaar nog lek reed. Gelukkig kon ik snel wisselen, al moest ik nog alles uit de kast halen om mijn voorsprong te behouden."

Met Dieter Vanthourenhout, Jan Denuwelaere en Thomas Joseph waren nog een aantal andere Belgen van de partij in Balan -in de buurt van Sedan-, hun resultaten weten we voorlopig nog niet.
Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren Newsfeed

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031