Isolteam - nieuws

Het complete verhaal waarom Klaas Vantornout niet in Ardooie rijdt...

Het complete verhaal waarom Klaas Vantornout niet in Ardooie rijdt...

Zdenek Stybar, Sven Nys en Francis Mourey toppen een rijk gestoffeerd deelnemersveld in Ardooie, morgen. Niet van de partij: Klaas Vantornout. De wildste geruchten doen de ronde. Veldritkrant brengt het echte verhaal waarom Klaas er morgen niet bij is.

We namen ondertussen contact op met beide partijen. Blijkt de afwezigheid van Klaas Vantornout een samenloop van omstandigheden. En daarvoor moeten we zelfs terug naar eind januari dit jaar. "Toen overleed onverwachts onze voorzitter Patrick Demuynck", aldus Jochen Demeyere, die ondertussen de taken van de voormalige bezieler van de kermiscross overnam.

"Het gevolg was dat we ons in het bestuur niet alleen moesten herschikken, maar dat er met Patrick ook een pak ervaring verloren is gegaan wat het regelen van de contracten betreft. Want dat was zijn job en dat deed hij perfect."

De feiten: toen de periode om renners vast te leggen er aan kwam, nam Demeyere contact op met de managers van de renners. "Met de meesten werd snel een overeenkomst bereikt, met sommige anderen liep dat iets minder vlot. En dat was ook het geval wat Klaas betreft. Wij vonden zijn eerste voorstel iets te duur en reageerden via mail of er van die prijs iets af kon. Begrijpelijk, denk ik. Maar ondertussen ging tijd verloren en kregen we onder meer de kans om wereldkampioen Stybar vast te leggen. Een opportuniteit die we niet wilden laten liggen."

"Jammer"

"En", geeft Demeyere toe. "We geraakten ook lichtjes in paniek dat we geen topdeelnemersveld aan de start zouden krijgen en legden nog meer renners vast. Van de kant van Sunweb-Napoleon kregen we uiteindelijk pas een aanvaardbaar tegenvoorstel toen ons budget helemaal opgesoupeerd was. En of we het jammer vinden, want kwam dat voorstel een paar weken eerder, hadden we onmiddellijk toegehapt. Vantornout is een streekrenner en won hier al twee keer."

Ook Klaas Vantornout vindt het jammer. "Ik snap niet goed waarom ik van mijn prijs zou moeten afdoen", reageert de Torhoutenaar. "In vergelijking met vorig jaar (toen ik Belgisch kampioen was) is mijn prijs bijna gehalveerd. Nergens ondervind ik problemen. Integendeel, quasi mijn hele winterprogramma ligt reeds vast."

De West-Vlaming vertelde erbij dat hij niet zinnens is te passen voor een volgende editie van de Kermiscross. "Toch niet als ik dan correct betaald wordt", klinkt het met een knipoog.

"Niet zoals Kalmthout"

In Ardooie wilde men dus het risico niet lopen niet uit de kosten te geraken. "Kijk, we hebben allemaal gezien wat er vorig seizoen in Kalmthout gebeurd is. Dat risico willen we niet lopen", aldus Demeyere nog. "Dit is een spijtige samenloop van omstandigheden, maar we moeten onze centen als goede huisvaders besteden. Ook wij trekken hier lessen uit, maar hopen toch op enig begrip van het publiek en van Sunweb-Napoleon Games. Het team Mettepenningen heeft met de broers Vanthourenhout, Gianni Vermeersch, Tim Merlier en nog een paar anderen wel heel wat renners aan de start."

Sunweb-Napoleon Gamesmanager Mettepenningen geeft ons wel een iets andere versie: "Wij hebben nochtans gevraagd hoeveel Ardooie dan wel veil had voor Vantornout", aldus de Hammenaar. "Maar daar kregen wij echter geen reactie op. Ik denk dat de organisator toch een inschattingsfout gemaakt heeft."

Tja... Beide partijen benadrukten wel er absoluut geen staatszaak van te willen maken. "Integendeel. Ik vertoef momenteel in Nederland en kan niet naar Ardooie afzakken", aldus Mettepenningen nog. "Was ik in het land geweest, had ik dat zeker wel gedaan."

Wel aan de start in Ardooie: Zdenek Stybar, Sven Nys, Francis Mourey, Tom Meeusen, Philipp Walsleben, Corné van Kessel, Dieter, Sven en Michael Vanthourenhout, Joeri Adams, Jan Denuwelaere en vele anderen.


Foto: ©PatjeCosyn
Zoeken

AGB 24/24 Newsfeed zin om te adverteren

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031