Wietse Bosmans minstens drie weken out met ziekte van Lyme

Wietse Bosmans minstens drie weken out met ziekte van Lyme

Slecht nieuws voor Wietse Bosmans. De jonge Kalmthoutse prof is getroffen door de ziekte van Lyme en is een tijdje buiten strijd. "Niet plezant, maar ik weet nu eindelijk waarom ik slecht presteerde", klinkt het.

Het zwaard van Damocles dat boven het hoofd van Wietse Bosmans bengelde, viel naar beneden. Een tweede bloedonderzoek maakte duidelijk wat de oorzaak is van het lamentabele presteren van de Kempenaar: Wietse kampt met de ziekte van Lyme, veroorzaakt door de beet van een teek of bloedzuiger. Hij is verplicht te passen voor de eerste Wereldbekermanche van komende zondag in Valkenburg.

“Het was niet normaal hoe ik presteerde. Na de wedstrijd in Erpe-Mere voelde ik mij met de dag slechter, zowel op als naast de fiets. Een eerste bloedonderzoek, in de week na Gieten, liet al een vermoeden van een tekenbeet blijken. Een tweede onderzoek, waarvan ik vandaag het resultaat te horen kreeg, bevestigde die indruk”, aldus een gelaten Wietse. “Dinsdag breng ik een bezoek aan ploegarts Guy De Schutter om te bekijken hoe ik de ziekte moet behandelen en krijg ik ook te horen hoe lang ik aan de kant moet. Valkenburg haal ik zeker niet. Een spijtige zaak, maar positief is dat ik eindelijk weet wat er met mij aan de hand is.”


Update (14/10): Wietse is minstens drie weken out. Intensieve trainingen zijn de eerste dagen alvast niet aan de orde. Hij krijgt wel een aangepast trainings- en revalidatieschema om de conditie te onderhouden.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!