33 Belgen naar eerste manche van de Wereldbeker

33 Belgen naar eerste manche van de Wereldbeker

Zondag vindt de openingsmanche van de Wereldbeker plaats in Valkenburg. 33 Belgen, verdeeld over de verschillende categorieën, komen aan de start op de Cauberg. Opvallendste naam in de selectie: Ben Berden.

 

Een zegen voor Rudy De Bie, die het met de nieuwe reglementering een stuk makkelijker heeft. Geen discussie meer. "Wie in de top vijftig staat, mag mee. En wie er niet in staat, moet er maar voor zorgen dat hij er in komt. Er zijn -buitenlandse- wedstrijden genoeg waarin je punten kan rapen om snel op te schuiven. Het feit dat Ben Berden in de top vijftig staat, zegt voldoende", aldus de bondscoach in een nieuwsbericht van half juni (lees klik ). Berden vertelde ons eerder niet naar Europa af te zakken voor de Wereldbeker, maar volgens De Bie is hij wel degelijk ingeschreven.

 

De Belgische selecties:

 

Junioren (6): Eli Iserbyt, Jappe Jaspers, Jenko Bonne, Gianni Siebens, Victor Vandebosch en Jarne Driessen

 

Beloften (7): Wout van Aert (als wereldkampioen automatisch geselecteerd), Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Daan Soete, Yannick Peeters, Diether en Laurens Sweeck

 

Dames (8): Katrien Thijs, Karen Verhestraeten, Loes Sels, Ellen Van Loy, Sanne Cant, Jolien Verschueren, Githa Michiels en Laura Verdonschot

 

Elite (12): Sven Nys, Bart Wellens, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Bart Aernouts, Jens Adams, Jim Aernouts, Rob Peeters, Tim Merlier, Gianni Vermeersch en Ben Berden.


Ook Wietse Bosmans was startgerechtigd, maar de Kalmthoutenaar moet forfait geven. Hij sukkelt met de ziekte van Lyme. Omdat België meer dan acht vertegenwoordigers heeft in de top vijftig, mag Bosmans niet vervangen worden.

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!