Goeman, Iserbyt, Vanthourenhout en De Boer scoren in Hotondarena

Goeman, Iserbyt, Vanthourenhout en De Boer scoren in Hotondarena

Andreas Goeman, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en ... hebben de afwachtingswedstrijden in de eerste manche van de Bpost Bank Trofee gewonnen. Vooral Iserbyt en Vanthourenhout imponeerden.

Nieuweling Andreas Goeman van het bescheiden Van Assche-Alpha Motorthomesteam klopte Arno Debeir in een sprint met twee. "Ik voelde in de slotfase dat ik nog wat overschot had, terwijl ik Arno al eens een foutje zag maken. Dat gaf me vertrouwen voor de sprint", aldus de jonge Oost-Vlaming. Debeirs Lares-Dolticiniploegmakker Florian Vermeersch finishte als derde met een achterstand van 39". Yentl Bekaert en Lloyd Sprangers maakten de top vijf vol.


Bij de junioren stond alweer geen maat op Eli Iserbyt. De regerende Belgische kampioen domineerde van start tot finish en pakt dit seizoen zo een vier op vier. Zijn Nederlandse Telenet-Fideaploegmakker Max Gulickx werd eervol tweede, terwijl Jappe Jaspers -pas eerstejaarsjunior- knap derde eindigde op het zware parcours in Ronse.

"Dit is een van mijn favoriete omlopen, hé", glunderde de kleine Iserbyt achteraf. "Mijn explosiviteit komt me op dit parcours goed van pas. Vorig jaar won ik hier al als eerstejaarsjunior. Dat gaf me vooraf vertrouwen, waardoor ik bewust voor een lange solo koos."

Sterke Vanthourenhout

Michael Vanthourenhout domineerde van start tot finish de beloftencross. Laurens Sweeck, Toon Aerts en Daan Soete duelleerden voor de overige podiumplaatsen. Sweeck werd uiteindelijk tweede, zij het op ruime afstand van Vanthourenhout. Ook knap: de zesde plaats van eerstejaarsbelofte Yannick Peeter, in het zog van Diether Sweeck. Onderaan dit artikel vindt u overigens een videoreactie met Europees kampioen Vanthourenhout.

Bij de dames tot slot ging de zege naar Sophie de Boer, voor Helen Wyman en de verrassende Jolien Verschueren. "Zes weken geleden brak ik mijn sleutelbeen", reageerde de Oost-Vlaamse. "Dat ik vandaag het podium haal is een opsteker van jewelste."

Ellen Van Loy werd vierde. Belgisch kampioene Sanne Cant, die de voorbije week ziek was, moest vrede nemen met een 12de plaats.Interview met Michael Vanthourenhout, winnaar van de beloftenwedstrijd:Foto's: ©PatjeCosyn / video: ©JulienGielen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!