Vastgoedservice-Golden Palace: 'Het team van de toekomst'

Vastgoedservice-Golden Palace: 'Het team van de toekomst'

Als laatste in het rijtje der crossteams werd gisteren Vastgoedservice-Golden Palace voorgesteld. "Het team van de toekomst", profileerde de ploeg van Timmy Simons en Niels Albert zich gisteren. Met onder meer Wout Van Aert heeft het team goud in handen.

Managers Timmy Simons, Geert Vanhoof en Jef Robert maakten er gisteren Ten Huize Foets in Mol een ploegvoorstelling in stijl van. Mocht ook wel. In amper negen maanden tijd slaagden zowel de wegrenners als de veldrijders er in om de sponsors flink op de kaart te zetten. Na amper tien dagen van bestaan pakte Jens Adams BK-goud bij de beloften en Rob Peeters zilver bij de profs. Een paar maanden later kwamen zowaar nog drie WK-medailles het team versterken: beloftenwereldkampioen Wout Van Aert en de zilveren en bronzen plakken bij de junioren, Yannick Peeters en Jelle Schuermans.

Tel daar een paar leuke namen in de entourage bij (waaronder Timmy Simons, kersvers ploegleider Niels Albert en gevestigde waarde en ex-prof Johan Verstrepen) en je weet dat het goed zit, daar in de Kempen. "We zijn het team van de toekomst", profileert de ploeg zich in zijn persmap. En dat zou zo maar eens kunnen kloppen.

Van Aert zonder druk bij de profs

Geert Vanhoof, die zich vooral bezighoudt met het reilen en zeilen van het veldritgedeelte, weigerde gisteren té veel druk op zijn renners te leggen. "Hoeveel podiumplaatsen? Uiteraard zo veel mogelijk, al wil ik daar geen aantal op plakken. Als iedereen maar zijn stinkende best doet." Maar Vanhoof beseft maar al te goed dat hij met Van Aert dit jaar sowieso een pak zeges en podiumplaatsen in het beloftencircuit pakt. Bovendien mag de regerende wereldkampioen ook al een paar keer bij de profs opdraven. Zoals in de Bpost Bank Trofee, te beginnen met zondag in Ronse. "Zonder druk", klinkt het bij de Lillenaar. "Al zou het leuk zijn als ik me toch al een paar keer kan laten zien. Zoals in de Bpost-manche in eigen Lille bijvoorbeeld. Stiekem mik ik daar wel op een plekje bij de top drie."

Wie wel wat druk op de schouders krijgt, is Rob Peeters. Maar daar gaat de Desselnaar -en neefje van teampeter Wilfried- goed mee om. "Logisch, hé. Ik ben eind vorig jaar als kopman aangetrokken. Mijn doel is dan ook een klassementscross te winnen. Dat moet me toch eindelijk eens een keertje lukken... Daarnaast zal ik me -zoals ik al mijn hele leven doe- profileren als teamspeler wanneer mogelijk. We hebben wel wat potentieel."

Peeters doelt niet alleen op Van Aert wanneer die bij de profs rijdt, maar ook op Jens Adams, die zich de eerste seizoensweken moeiteloos lijkt aan te passen aan de elitecategorie. "Jens miste wat zelfvertrouwen", verduidelijkt ploegleider Niels Albert. "Dat proberen we hem bij te brengen. Dan is Jens tot heel wat in staat. Ik genoot in Gieten toen ik hem aanvallend zag koersen. Dat zie ik graag."

Jan Denuwelaere en Joeri Adams krijgen de opdracht een stap vooruit te zetten. "Ze beschikken allebei over het nodige talent om af en toe een rol van betekenis te spelen." De jongeren -Yannick Peeters en Jelle Schuermans- krijgen dan weer alle tijd om zich aan te passen aan hun nieuwe categorie. "Ze komen in een zware lichting terecht", beseffen ze bij VGSGP. "Laat ze maar rustig groeien."

Waarom Albert?

Medemanager Timmy Simons verduidelijkte nog eens waarom zijn team er zo graag Niels Albert bijhad. "Heel eenvoudig. Niels was in zijn sportieve carrière een winnaar. En wij willen winnaars. Van zo iemand steken de anderen sowieso veel op. Een opportuniteit die we niet konden laten liggen." Al houdt de Club Brugge-speler zich vooral op de achtergrond wat de dagelijkse werking betreft ("we hebben voor elke functie binnen het team zeer bekwame mensen"), in dergelijke beslissingen praat hij wel zijn woordje mee. "Al viel er bij het aantrekken van Niels niet veel te discussiëren", besloot Simons met een knipoog.

Voor de genodigden aan tafel mochten, werden zowel Albert als Peeters nog met een goochelaar/illusionist geconfronteerd. En dat leverde vooral in het geval van Rob Peeters toch een leuk plaatje op die we jou niet wilden onthouden...
Foto's: ©PatjeCosyn
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!