Bpost Bank Trofee voorgesteld: 'Ronse met strafste deelnemersveld'

Bpost Bank Trofee voorgesteld: 'Ronse met strafste deelnemersveld'

Gisteravond werd in het Hamse cultureel centrum Jan Tervaert de Bpost Bank Trofee voorgesteld. Nieuw: de Flandriencross, het verhoogde prijzengeld voor de dames én de wijziging in het beloftenklassement, dat voortaan ook via tijdsregistratie wordt opgemaakt.

Fiere Golazo-vertegenwoordigers Erwin Vervecken en Christophe Impens in het cultureel centrum Jan Tervaert gisteren. Niet toevallig werd voor Hamme als locatie gekozen: de Bollekescross verdwijnt immers uit de Superprestige en maakt vanaf dit jaar als Flandriencross (op een vernieuwde locatie en met Greg Van Avermaet als peter) deel uit van de Bpost Bank Trofee. "In het domein Meulenbroek -met de legendarische Mirabrug- werd een fantastische omloop uitgetekend."

Verder nieuw in de BB-Trofee editie 2014-2015: het prijzengeld voor de dames wordt opgetrokken van 15.000 euro naar 20.000 euro, terwijl in de Koppenbergcross de dames zowaar evenveel prijzengeld krijgen als de elite heren. Daarnaast wordt het klassement in de beloftencategorie vanaf dit seizoen bepaald via tijdsregistratie, net als dat bij de heren en dames elite reeds het geval was. En de jeugdinitiaties -met Niels Albert als extra initiatior- krijgen ook een nieuwe look. Golazo zorgt voor een mobiel 'Bike Park', dat enkele technische hindernissen bevat.

Ook 'De Strafste Supporter' krijgt een vervolg. Voor meer info daarover kunt u terecht op deze link. Onderaan vindt u een leuk aankondigingsfimpje.

Straf deelnemersveld in Ronse

Zondag wordt het regelmatigheidscriterium op gang geschoten in Ronse. En de organisatoren daar op de Hotondberg bieden meteen een straf deelnemersveld aan. "Misschien wel het strafste van het hele seizoen", klonk het niet onterecht. "Naast het traditionele deelnemersveld starten immers ook wereldkampioen Zdenek Stybar en zullen voor het eerst de beloftentoppers Mathieu van der Poel én Wout Van Aert tegen elkaar uitkomen in een klassementscross bij de elites. Meteen drie te duchten tegenstanders voor onder meer Sven Nys en Lars van der Haar.

"En Stybar komt niet zomaar zijn centen oprapen", is Sven Nys overtuigd. "Als Zdenek start, dan is dat om mee te doen voor winst. Hij won deze week niet zomaar de Memorial Frank Vandenbroucke (wegwedstrijd in Binche, red)." Het kan het spektakel op de Hotondberg alleen maar ten goede komen.

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!