Niels Albert stelde maandag 'Recht uit het hart' voor. Een aanrader

Niels Albert stelde maandag 'Recht uit het hart' voor. Een aanrader

Maandag stelde Niels Albert zijn biografie 'Recht uit het hart' voor aan de pers. Daarin vertelt hij openhartig hoe hij de voorbije maanden door een hel ging. Daarnaast blikt hij ook terug op zijn leven als topcrosser. "Een te korte, maar wel een heftige carrière", klinkt het.

Naast zijn rol als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace en de inrichting van zijn Niels Albert Bike Store, heeft de 28-jarige Tremelonaar ondertussen ook zijn biografie op de markt. Alberts verhaal werd opgetekend door wielerjournalist Nico Dick, tevens medeoprichter van Veldritkrant.be. "Logisch dat Nico mijn biografie schreef", aldus Albert op de boekvoorstelling. "Hij stond als journalist het dichtst bij mij en kent mijn verhaal. Dat maakte het een stuk evidenter."

Na een 60-tal uur aan interviews, rolde het boek vorige week van de persen. Een emotioneel verhaal waarin Albert geen onderwerp uit de weg gaat. "Ik wilde het échte verhaal brengen", aldus de tweevoudige wereldkampioen. "De lezer mag weten dat de voorbije maanden moeilijk waren, dat dit af en toe mijn relatie met Chantal niet bevorderde, enzovoort."
Daarnaast blikt Niels ook terug op de vertroebelde relatie met zijn vader, zijn eerste stappen in de wielersport, zijn ups & downs en de breuk met zijn voormalige BKCP-Powerplusteam. "Ik wilde openheid, maar tezelfdertijd waakte ik er wel over dat het boek geen te negatieve ondertoon meekreeg. Daarvoor heb ik ook te veel leuke momenten in mijn carrière meegemaakt."

Fragment WK Koksijde

Zijn allermooiste triomf was uiteraard zijn wereldtitel in Koksijde 2012. Als 'teaser' geven we helemaal onderaan dit artikel een fragmentje uit het boek. Het betreft de vooravond van dat bewuste wereldkampioenschap. Albert kreeg er die avond op zijn hotelkamer bezoek van zijn mental coach Rudy Heylen. Een gesprekje met een belangrijke impact, bleek een dag later.

'Recht uit het hart' is een must voor elke veldritfan en sinds deze week te koop in de betere boekhandel. Vrijdag aanstaande maakt Niels trouwens tijd vrij voor een signeersessie in boekhandel De Loft in Tremelo, waar iedereen welkom is. Je kan er ter plekke het boek uiteraard ook aanschaffen.

Ook Veldritkrant.be geeft vijf exemplaren van het boek weg. Daarover vindt u later meer info op onze Facebook- en Twitterpagina. Meer info over het boek vindt u terug op deze pagina (Uitgeverij Kannibaal). Ook bestellen is via deze weg mogelijk.




Foto boekvoorstelling: ©PatjeCosyn







Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!