Arno Debeir, Eli Iserbyt, Sanne Cant en Wout Van Aert winnen in Gieten

Arno Debeir, Eli Iserbyt, Sanne Cant en Wout Van Aert winnen in Gieten

Arno Debeir bij de nieuwelingen, Eli Iserbyt bij de junioren, Sanne Cant bij de dames en Wout Van Aert bij de beloften. België boven in de afwachtingswedstrijden in Gieten met andere woorden. Vooral de prestatie van Van Aert -die zijn comeback maakte- was indrukwekkend.

Arno Debeir was de beste bij de nieuwelingen. Meteen zijn eerste zege na vier tweede plaatsen. En of de nieuweling van het Lares-Doltciniteam blij was met zijn zege. Hij haalde het vóór vier Nederlandse jongeren.

In de juniorenwedstrijd dook Pascal Eenkhoorn het eerste het veld in, gevolgd door wat andere Nederlanders. Maar al snel namen de Belgen Jaspers en Iserbyt de leiding over. Eenkhoorn, Gulickx en Jakobs kwamen nog even aansluiten, maar lang duurde dat niet. Finaal geraakten de Telenet-Fideaploegmaaats Gulickx en Iserbyt voorop, op twee ronden van het einde sloeg Iserbyt een beslissende kloof. Meteen drie op drie voor de regerende Belgische kampioen. "Hoe lang ik dat wil volhouden? Voor mij moet dat rijtje niet afgebroken worden", grijnsde de West-Vlaming na afloop...

Twee op twee voor Cant

Sanne Cant was de beste dame na een bloedstollend duel met Ellen Van Loy en Sophie de Boer. Cant was nochtans niet al te best uit de startblokken geschoten, maar al snel kwam ze terug tot hij het duo Van Loy-De Boer. Sophie De Boer nam even wat voorsprong, ook Cant probeerde het in de finale nog eens, maar uiteindelijk kwam er geen definitieve afscheiding. In de sprint haalde de Belgische kampioene het van Van Loy.
"Een zwaar bevochten zege. Moeilijk om het verschil te maken", reageerde Sanne na afloop. "Blij dat ik het toch gehaald heb." Van Loy, die in de finale nog een foutje maakte, was in eerste instantie ontgoocheld met haar tweede plaats. "Toch ben ik blij dat ik hier een rol van betekenis kon spelen."

Van Aert wint meteen

Spannend duel in de beloftenwedstrijd, gedomineerd door de Belgen Toon Aerts, Laurens en Diether Sweeck, Michael Vanthourenhout, Daan Soete en Wout Van Aert. Uiteindelijk slaagde Wout Van Aert er in zijn regenboogtrui toch in om een kloof te slaan. De broert Laurens en Diether Sweeck mochten als tweede en derde mee op het podium. Voor alle duidelijkheid: die andere beloftentopper, Mathieu van der Poel, gaat van start bij de profs.

"Hier droomde ik van. En dit hoopte ik", reageerde Van Aert. "Maar evident was het allemaal niet, amper drie weken na mijn sleutelbeenbreuk. Ook al omdat ik voelde dat alle Belgische beloften een stap voorwaarts hebben gezet. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg ik een steeds beter gevoel op de fiets. En ik merkte al snel dat ik het verschil in de zandstrook kon maken. Dat is me uiteindelijk ook gelukt. Van dan af lag de weg naar de overwinning breed open."

Foto's: ©photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!