Exit Ben Boets: Limburgse veldritarmoede steeds groter

Exit Ben Boets: Limburgse veldritarmoede steeds groter

Ben Boets hangt zijn fiets aan de haak en focust vol op zijn studie. Begrijpelijk. Maar tezelfdertijd jammer. Voor Boets, voor Telenet-Fidea en... voor Limburg, dat met Quinten Hermans en Laura Verdonschot momenteel maar twee veldrijders van niveau meer telt.

"Na overleg met mijn entourage en mijn team heb ik beslist te stoppen met veldrijden", vertelt Boets in een persbericht van het team. "Ik ga weer studeren. Mijn toekomst ligt niet in de cross. Dit afhaken leeft al een jaar in mijn gedachten. De zin om te trainen verdween. Ik kreeg het mentaal steeds zwaarder. Ik dacht dat het zou overgaan, maar het werd erger. Ik reed nochtans een goede zomer op de weg. Ik voelde me een stap voorwaarts zetten, maar de zin om elke keer weer op mijn fiets te stappen was er niet meer."Ondertussen gaat Boets terug naar school, want daar zou hij normaal mee zijn gestopt. Hij volgt het zevende specialisatiejaar ‘duurzaam wonen’, daarna wil hij aan een hogeschoolopleiding beginnen. "Daar ligt mijn toekomst. Ik heb er nu al veel zin in."

"Was werkpunt"

Twee weken geleden had Veldritkrant.be nog een gesprek met teamcoach Danny De Bie. "Ben is een heel goed coureurtje", vertelde De Bie ons. "Maar het ontbreekt hem aan regelmaat. Ik heb het gevoel dat het soms niet honderd procent juist zit in het koppeke. Daar moet Ben proberen aan te werken." Boets begreep wat de voormalige wereldkampioen bedoelt. "Vorig jaar croste ik van de ene blessure naar de andere. Dat is niet goed voor het zelfvertrouwen. Twijfels staken de kop op en dat is sindsdien toch in het hoofd blijven sluimeren. Ik weet dat dit mijn grootste werkpunt voor de komende maanden is. Ik heb ondertussen een paar vertrouwenspersonen die me daarbij gaan helpen."

Ondertussen weten we dat Boets er mee ophoudt. Zeer begrijpelijk. Maar ook jammer voor Ben zelf, voor zijn team (jongeren opleiden kost immers geld) en voor het Limburgse veldrijden. De spoeling is er immers bijzonder dun. Ben Berden rijdt nog rond in de States, maar in eigen land is er alleen belofte Quinten Hermans (ook hij rijdt voor Telenet-Fidea) en Laura Verdonschot. Hopen maar dat er binnenkort ergens een nieuwe witte merel opduikt in de regio...




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!