Superprestige: 'Hogere prijzenpot en -een beetje- meer aandacht voor de dames'

Superprestige: 'Hogere prijzenpot en -een beetje- meer aandacht voor de dames'

Gisterenavond werd in Diegem de 33ste Superprestige Veldrijden voorgesteld. Die wordt zondag op gang geschoten in Gieten. Belangrijkste nieuwigheden: -een beetje- meer aandacht voor de dames, een hogere prijzenpot voor de mannen én een licht vernieuwde kalender.

Niet Ruddervoorde, maar de Nederlandse manche in Gieten wordt dit jaar de opener van de klassementscrossen. Daarnaast verdwijnt Hamme-Zogge, maar komt Spa-Francorchamps in de plaats. "Een aanwinst voor het regelmatigheidscriterium", noemde Sven Nys het. De 13-voudige winnaar van de Hansgrohe Superprestige hoopt alvast in zijn resterende twee seizoenen toch een keer deze klinkende naam op zijn erelijstje bij te kunnen schrijven.

Leuk voor de Superprestige is dat coming-man Mathieu van der Poel dit regelmatigheidscriterium helemaal bij de profs afwerkt en zich dus een eerste keer kan meten met de toppers in een reeks klassementscrossen.

Meer aandacht aan de dames... Maar nog steeds geen klassement

Voorts wordt meer aandacht besteed aan de damescategorie. "Voor het eerst werken we met vaste contracten voor de dames", aldus organisator Etienne Gevaert (foto). "De UCI heeft ons gevraagd meer aandacht aan de dames te besteden en daar gaan we graag in mee, al lag dat in het verleden niet altijd makkelijk. Niet alle toppers wilden afzakken naar onze wedstrijden." Eén en ander heeft uiteraard te maken met het feit dat er voor de dames nog steeds geen klassement wordt opgemaakt. En daar is ook dit jaar nog geen sprake van.

De mannen daarentegen worden nog iets meer verwend dan in het verleden. De prijzenpot wordt met 5000 euro extra gespekt, van 75.000 naar 80.000 euro. De winnaar bijvoorbeeld ontvangt in februari in het Middelkerkse Casino een cheque van 27.500 euro in plaats van de 26.000 euro vorig seizoen. Mooi, al begrijpen we toch niet helemaal waarom die 5000 extra euro niet besteed wordt aan een damesklassement...


Foto: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!