Nys' spionkop palmt zandbak in. Maar daar is niet iedereen mee opgezet

Nys' spionkop palmt zandbak in. Maar daar is niet iedereen mee opgezet

'Fantastisch idee van mezelf", noemt Golazo-manager Christophe Impens de 'sheering-zone'. 'Maar daar was duidelijk niet iedereen mee akkoord. 'Als Golazo het zo gaat aanpakken', blijven we weg. Impens milderde. 'Dit is slechts eenmalig.'

Bizarre toestanden in het Dommelhof deze namiddag. Rond de zandbak, één van de meest cruciale passages op het parcours, werd in het verleden nooit publiek toegelaten. Vandaag wel, weliswaar op voorwaarde dat je een 'groen polsbandje' aanhad. Voor alle duidelijkheid: de groene polsbandjes werden alleen uitgereikt aan de iets meer den 4000 Crelan-AADrinkfans die zich vooraf hadden geregistreerd. Met andere woorden: alleen Nys-fans mochten rond de zandbak postvatten. Anderen werd vriendelijk doch kordaat verzocht de zone te verlaten.

"Voetbaltoestanden", noemden supporters uit andere kampen het. "Alsof Nys hier 'thuis' speelt en zich daar verzamelen. Uitgerekend in de finale. Ontoelaatbaar, vinden we. Als Golazo (organisator van de GP Neerpelt én verantwoordelijk voor het management van Sven Nys en zijn team, red.) zo gaat beginnen, passen we. Dan kijken we in de toekomst liever vanuit onze luie zetel."

Eénmalig

Christoph Impens van Golazo zag er het plezante van in. "Het is een idee van mezelf en ik vind het een geweldig idee. Maar uiteraard is dit maar eenmalig. Op de Koppenberg bijvoorbeeld moet je dit niet gaan doen. En inderdaad, de link met het voetbal is niet ver weg. Noem de 'sheering-zone' maar gerust de spionkop van Sven Nys. Maar iets rustiger dan in het voetbal dan. Op dit moment van het seizoen vind ik dit wel eens kunnen."

Ook Sven Vanthourenhout (Nys' ploegmaat) vond het best een plezant idee. "Kijk, dankzij de actie van Golazo konden vandaag meer dan 4000 fans gratis naar de cross. Stel dat er daarvan 1000 voor het eerst naar het veldrijden komen, en de helft daarvan heeft de smaak te pakken, dan varen onze sport en de organisatoren er wel bij." Geen idee of het Sven Nys vleugels gaf in de aanloop naar de sprint...




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!