Isolteam - nieuws

Sven Nys pakt tweede van het seizoen na bloedstollende wedstrijd

Sven Nys pakt tweede van het seizoen na bloedstollende wedstrijd

Sven Nys heeft zijn talrijk opgekomen fans (vandaag was het ook Crelan-AADrink fandag in Neerpelt) geplezierd met winst. Na een bijzonder spannende wedstrijd haalde de Belgische kampioen het van Klaas Vantornout, Lars van der Haar en Laurens Sweeck.

Van der Haar startte als een speer en sprokkelde in een mum van tijd een achttal seconden bonus bijeen op de eerste achtervolgers. "Ik wilde er dan wel van meet af aan invliegen, maar dat was nu ook weer niet de bedoeling", lachte de Nederlander achteraf. "Maar ik heb die inspanning achteraf gelukkig niet bekocht."

Van der Haar kreeg het gezelschap van onder meer Sven Nys en de verrassende Laurens Sweeck (die zelfs even alleen vooruitreed), en wat later kwamen ook nog Tom Meeusen, Kevin Pauwels en de al even verbazende Jens Adams aansluiten. Ook Corné van Kessel en Bart Aernouts maakten in eerste instantie deel uit van de kopgroep, maar vielen terug. Van Kessel reed lek. Wie net niét kon aanpikken: David van der Poel. Knappe wedstrijd van de eerstejaars elite, maar hij strandde op plaats acht, net achter Tom Meeusen die op het snelle rondje in het Dommelhof een paar keer kreeg af te rekenen met mechanische pech.

Met zes de finale in

Bleven zes leiders over in de finale: Nys, Vantornout, Pauwels, Van der Haar en de youngsters Adams en Sweeck. In de slotfase nam Vantornout -die vorige week in Erpe-Mere al bewees over een prima conditie te beschikken- het heft resoluut in handen. Alleen Nys kon de West-Vlaming volgen. In de sprint maakte de Vlaams-Brabander het koelbloedig af. "Toch had ik nog power in de benen", vertelde Vantornout. "Maar Sven kwam uit het wiel en dat is net iets makkelijker. Toch is dit een verdiende zege voor hem."


Nys was in de wolken. "Fantastisch voor de meer dan 4000 fans die hier vandaag voor mij en Sven Vanthourenhout zijn gekomen. Dat zorgde voor wat extra druk, maar daar weet ik ondertussen wel raad mee. De wedstrijd zelf was bijzonder tactisch. Niet evident, nochtans. Ik moest wachten, maar mocht toch ook weer niet te lang talmen, want er kwamen steeds meer renners uit de achtergrond terug. Op dergelijke omlopen kunnen ook die jongeren net iets meer dan in de zware wedstrijden."

Lars van der Haar regelde het sprintje voor de derde plaats tegen Laurens Sweeck, Jens Adams klopte Kevin Pauwels zowaar in de strijd voor plaats vijf. Vooral voor Sweeck (belofte) als Adams (eerstejaars elite) deugddoende resultaten. "Nooit eerder deden we het zo goed in een tv-cross tussen de profs", klonken ze allebei in koor. "Hopen dat we dit de volgende weken kunnen doortrekken." Volgende zondag staat in het Nederlandse Gieten de eerste klassementscross op de agenda. Lars van der Haar kijkt er nu al naar uit.

Foto: ©PatjeCosyn
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930