Cant, Iserbyt en Vermeersch eerste winnaars in Neerpelt

Cant, Iserbyt en Vermeersch eerste winnaars in Neerpelt

Sanne Cant, Eli Iserbyt en Florian Vermeersch hebben de afwachtingswedstrijden in Neerpelt gewonnen. Vooral Belgisch kampioen Iserbyt haalt een heel hoog niveau. "Ik wil een heel seizoen top zijn", klonk het.

Lares-Doltcini, het jongerenteam van Sunweb-Napoleon Games, domineerde de nieuwelingenwedstrijd in Neerpelt. Maar liefst vier jongens in de top vijf kwamen uit hetzelfde nest. In een sprint met twee troefde Florian Vermeersch zijn maatje Arno Debeir af. Alleen Arne Vrachten kon een volledig roodwit podium vermijden, want met Lloyd Sprangers en Dante Scoponi waren ook de nummers vier en vijf discipelen van ploegleider André Tummeleer.

Bij de junioren stond net als vorige week geen maat op Belgisch kampioen Eli Iserbyt. Regerend nieuwelingenkampioen Jappe Jaspers hield een halve wedstrijd stand, maar moest finaal toch buigen. Met Max Gulickx als derde posteerde Telenet-Fidea twee mannetjes op het podium.

"Geen stress"

Ondanks zijn overwinning was Iserbyt niet honderd procent gelukkig. "Ik won vorige week ook al in Erpe-Mere, maar de ranking was op vandaag nog niet aangepast, zodat ik toch weer achteraan stond. Net als Max Gulickx trouwens. Echt fair is dat niet. Soit, ik kon toch vrij snel mijn plaats voorin innemen."

Iserbyt legt zichzelf de komende winter heel wat druk op, want hij wil overal meedoen voor winst. Ook in de Wereldbeker. "Druk? Ach, ik heb alleen zenuwen als ik op school examens moet afwerken", lachte de West-Vlaming. "Voor een cross ben ik amper nerveus."

Sanne Cant (Enertherm-BKCP) tot slot won de dameswedstrijd. In de aanvangsronden moest ze een tijdje Ellen Van Loy in het wiel dulden, maar een fikse versnelling volstond. Sels remonteerde nog Van Loy in de strijd voor de dichtste ereplaats. Samen zorgden ze voor twee nieuwe podiumplaatsen voor Telenet-Fidea.




Foto's: ©PatjeCosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!