Wout Van Aert rijdt Bpost Bank Trofee bij de profs

Wout Van Aert rijdt Bpost Bank Trofee bij de profs

Beloftewereldkampioen Wout Van Aert heeft -in overleg met de ploegleiding en teamcoach Niels Albert- beslist de Bpost Bank Trofee bij de profs te rijden. De andere klassementscrossen blijft hij in zijn eigen beloftencategorie uitkomen. Wouts sleutelbeenbreuk herstelt overigens voorspoedig.

Geen grote verrassing, want het gerucht deed al een tijdje de ronde dat Mathieu van der Poel bij de profs in actie zou komen in het Superprestigecircuit, terwijl Van Aert dat zou doen in de Bpost Trofee. Dat nieuws is nu bevestigd door Van Aerts Vastgoedservice-Golden Palaceteam. De twee bekampen elkaar wel in de Wereldbeker en in de BB-Trofeemanche van Ronse. Daar zal Van der Poel uitzonderlijk bij de profs van start gaan.

"Door de Bpost Bank Trofee bij de profs te rijden, kan ik zonder enige druk mijn grenzen verleggen", aldus Van Aert. "En tezelfdertijd kan ik in de Superprestige en Wereldbeker nog een aantal keer mijn regenboogtrui showen. Een mooie mix, vind ik."

Van Aerts sleutelbeenbreuk heelt trouwens voorspoedig. "Ik train ondertussen op de rollen. De nekspieren voelen nog wat stram aan, maar het valt wel mee. Nu is het wachten op het fiat van dokter Toon Claes om opnieuw buiten te kunnen trainen. Ik hoop stiekem mijn seizoensdebuut te maken tijdens de Superprestigemanche van Gieten -bij de beloften dus- maar het is voorlopig veel te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. Risico's neem ik zeker niet. Dan liever een weekje later van start in Ronse."


Michael Vanthourenhout blijft bij beloften


Die andere topbelofte met profstatuut, Michael Vanthourenhout, blijft dan weer een hele winter in zijn eigen categorie rijden. "Laat mij maar een beetje profiteren nu het nog kan", glundert de West-Vlaamse laatstejaarsbelofte. "Ik zal later nog genoeg bij de profs kunnen crossen."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!