Velofollies 2023

Telenet-Fidea voorgesteld: 'Opleidingspiramide blijft bestaan'

Telenet-Fidea voorgesteld: 'Opleidingspiramide blijft bestaan'

Vandaag werd in Erpe-Mere het Telenet-Fideateam voorgesteld. Teammanager Hans van Kasteren had niet zo veel nieuws te vertellen. Of toch: hij blijft investeren in de jeugd, iets wat vorig seizoen toch even ter discussie stond. Voorts mikt hij vol op Tom Meeusen om prijzen te pakken.

Kaler kan hij niet meer worden. Flamboyanter ook nog amper. Maar ambitieuzer, dat kon blijkbaar wel nog. Want Hans van Kasteren windt er geen doekjes om. "Telenet-Fidea moet komende winter een stap vooruit zetten", klinkt het. En daarbij kijkt de Nederlander vooral richting Tom Meeusen. "Binnen dit en twee jaar kan Tom wereldkampioen worden. Is het niet in Tabor straks, dan volgend jaar in Zolder. Daar geloof ik rotsvast in. Maar hij moet nu al een stap vooruit zetten. Iets meer winnen, om concreet te zijn. Hoeveel? In elk regelmatigheidscriterium twee wedstrijden, zou mooi zijn. En daarnaast nog een rol van betekenis spelen in de kampioenschappen. Gebeurt dat, dan ben ik eind dit seizoen een tevreden man."

Al wil Van Kasteren, net als zijn twee ploegleiders Danny De Bie en Kris Wouters, ook zijn andere profs goed zien presteren. "Corné van Kessel mag al het goede van vorig jaar bevestigen, Bart Wellens kan zijn plaats van weleer opnieuw innemen en van Thijs van Amerongen en Niels Wubben verwacht ik ook wel wat."

Opleidingsteam blijft

Voorts verdedigt Van Kasteren het piramidesysteem. Jongeren opleiden om ze daarna te laten doorgroeien naar de eigen -prof-rangen. Het vertrek van Wout Van Aert is nog steeds niet helemaal verteerd, zo blijkt. Noch bij Van Kasteren, noch bij de sponsors. Vorig jaar was zelfs even sprake om dat systeem af te bouwen. Maar uiteindelijk volhardt hij in de 'boosheid'.

"Omdat ik er in geloof', klinkt het ferm. "Is het niet mooi dat onder meer jongens als Thijs en Toon Aerts, Kobe Goossens en Quinten Hermans stilaan doorgroeien naar het hoofdteam? Ja, toch. Ook al die andere jongeren wil ik hun droom niet afnemen. Zij mogen in hetzelfde shirt als hun grote idolen rijden. Fantastisch toch? Wel, net daarom hou ik zo van die piramidestructuur." Het moet gezegd, de jongeren van Telenet-Fidea deden het vorig jaar meer dan voortreffelijk met uitschieters van Thijs Aerts, Wout Van Aert en Eli Iserbyt. "Beter doen kan amper. Daar ben ik me van bewust", aldus de big boss.

Twee andere kleine nieuwtjes die in de tent op het Steenbergparcours te rapen vielen: op de foto's merkt u ongetwijfeld het nieuwe shirt waar de Telenetters straks mee rondfietsen. Daarnaast wordt Kris Wouters vanaf dit seizoen fulltime ploegleider. De Bie en Wouters zijn zowel bij de profs als de jongeren en de dames, elkaars gelijke.

'Amy niet vergeten'

Tot slot werd tijdens de voorstelling van het damesteam ook nog even stilgestaan bij het overlijden van Amy Dombroski, bijna een jaar geleden. "Normaal stonden we hier met vijf meisjes. Nu helaas maar met vier. Maar Amy blijft in onze harten meefietsten." Mooi gebaar!

Van de vier anderen meisjes (Loes Sels, Ellen Van Loy, Pavla Havlikova en Nikki Harris) wordt wel één en ander verwacht. "In de breedte is dit een sterk viertal", aldus Kris Wouters. "We mogen best wat verwachtingen hebben." Nikki Harris liet alvast verstaan tuk te zijn op de Europese titel.

Na de voorstelling was het tijd voor een heuse fandag, waarbij elke -jonge- fan die het wilde, zich op de omloop van het toekomstige BK een rondje in het spoor van zijn/haar idool mocht vastbijten. Tof initiatief.


Foto bovenaan: Edwin Schellens (Fidea) en Jeroen Leen (Telenet) krijgen het eerste nieuwe gesigneerde shirt uit handen van manager Van Kasteren.
Foto midden: Bart Wellens wil zijn plaats opnieuw innemen.
Foto onder: na afloop vond een heuse fandag plaats. (©veldritkrant.be)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!