Mourey wint Europese seizoensopener voor Walsleben

Mourey wint Europese seizoensopener voor Walsleben

Philipp Walsleben heeft zijn overwinning van vorig jaar in het Zwitserse Baden niet kunnen overdoen. Na twee lekke banden en een lange achtervolgingsrace strandde hij op de tweede plaats. De zege ging naar Frans kampioen Francis Mourey.

Francis Mourey heeft zijn eerste op zak. In een lastige, maar toch snelle wedstrijd profiteerde de Franse kampioen optimaal na een lekke band van Philipp Walsleben. "Ik speelde roulette en verloor", kon Walsleben er achteraf om lachen. "Ach, er ligt in Baden elk jaar een heel moeilijke bocht op het parcours, bezaaid met een pak stenen. De voorbije jaren vroeg ik mij steevast af hoe ik er in slaagde om daar zonder lekke band door te komen. Dit jaar had ik helaas twee keer prijs."

Toen Walsleben een eerste keer lek reed, voerde hij een ruime kopgroep aan. "Maar Mourey en co zagen uiteraard dat ik lek was gereden, met als gevolg dat hij de kopgroep uiteen liet spatten. Ik had nochtans een prima gevoel, maar ik kon de kloof niet meer dichten."

Bryan wie?

Wat Walsleben nog opviel, daar in Baden? "Dat er een kerel derde is geworden waar ik nog nooit van gehoord heb", klinkt het. "En dat ook Michael Vanthourenhout dik in orde is." De bewuste derde luistert naar de naam Bryan Falaschi en is van Italiaanse afkomst. De jongste van de Vanthourenhout-broers werd verdienstelijk vierde, Jens Adams maakte de top vijf vol.

"Een lastige wedstrijd", vond Jens Adams het. "Veel bergop, maar toch heel snel en bovendien nog eens warm. Niet van de poes. Er werd van meet af aan hard gekoerst. Ik miste mijn start, maar kon toch snel aansluiten. Tot Walsleben lek reed en Mourey vol doortrok. Maar met die vijfde plaats ben ik best tevreden, ook al omdat ik onderweg eveneens kreeg af te rekenen met een lekke band."

Met Jens Adams als vijfde tellen we uiteindelijk twee landgenoten in de top vijf. Clément Venturini eindigde op plaats zes, voor Dieter Vanthourenhout. Verre ereplaatsen waren er ook nog voor Joeri Adams (11de) en David van der Poel (14de). Ook Adams en Van der Poel had af te rekenen met een of meerdere lekke banden.

Sanne Cant derde


Belgisch kampioene Sanne Cant werd derde in de dameswedstrijd. De zege ging naar de Italiaanse Eva Lechner, voor Nicole Koller. Katrien Thijs werd verdienstelijk vijfde.

In de juniorenwedstrijd ging de overwinning naar de Zwitserse Belg Johan Jakobs uit het Lares-Dolticiniteam.

Foto: ©website organisatie (http://www.ekz-crosstour.ch)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!